Παρουσιάζει τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης για το 2024 ο Χριστοδουλίδης

 

 Λετυμπιώτης: Στόχος έχει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη λογοδοσία προς την κοινωνία

Με την πρώτη ετήσια παρουσίαση τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου των δράσεων που προτίθεται να προωθήσει η εκτελεστική εξουσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εγκαινιάζει έναν θεσμό, που στόχο έχει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη λογοδοσία προς την κοινωνία και να συμβάλει καταλυτικά στη διάφανη και έγκαιρη επικοινωνία πολιτικών που η Κυβέρνηση προγραμματίζει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Επεσήμανε πως «οι αναφορές θα αφορούν τις βασικές μεταρρυθμίσεις και δράσεις της Κυβέρνησης και εντάσσονται στο πλαίσιο της λογοδοσίας της Κυβέρνησης και της κοινοποίησης των όσων προγραμματίζει να υλοποιήσει, σε συνέχεια και των Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων για το 2024, που για πρώτη φορά έχουν δημοσιευτεί, και που καλύπτουν όλους τους τομείς με λεπτομέρεια».

Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσίαση του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024, την προσεχή Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 στις 8 μ.μ. από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Λετυμπιώτης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προβεί στην παρουσίαση αυτή, υλοποιώντας την πρόνοια του κυβερνητικού προγράμματος για θεσμικές μεταρρυθμίσεις, που συμβάλλουν στην ανασύνταξη του κράτους.

Σημείωσε πως ο ετήσιος προγραμματισμός διακυβέρνησης, τον οποίο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα καθιερώσει ως θεσμό, ακολουθεί πρακτικές άλλων χωρών και θεσμών.

Επεσήμανε πως στις πολιτικές του προγράμματος διακυβέρνησης για θεσμικές μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην ανασύνταξη του κράτους περιλαμβάνεται «η ετήσια παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…του νομοθετικού προγράμματος που προτίθεται να προωθήσει η εκτελεστική εξουσία». 

«Ο ετήσιος προγραμματισμός διακυβέρνησης στοχεύει στην παρουσίαση του έργου που η Κυβέρνηση σχεδιάζει να υλοποιήσει ή και να θέσει σε τροχιά υλοποίησης κατά το έτος 2024. Η παρουσίαση των βασικών προτεραιοτήτων για το έτος, γίνεται προς ενημέρωση της κοινωνίας, των μελών της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας, των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων και των παραγωγικών δυνάμεων», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ