Συστάσεις για προστασία ηλικιωμένων από τον καύσωνα.

Ο κίνδυνος να προσβληθούν οι ηλικιωμένοι από θερμοπληξία, θερμική εξάντληση και κόπωση λόγω καύσωνα είναι ιδιαίτερα αυξημένος λόγω της ηλικίας τους που επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να αντιδρά στη ζέστηαναφέρει σε ανακοίνωση η που ΕΚΥΣΥ προτρέπει τους ηλικιωμένους να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από το καύσωνα που επικρατεί, τις τελευταίες μέρες στη Κύπρο.

Προσθέτει ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαία η χρήση κλιματισμού των κατοικιών και αποδεικνύεται λανθασμένη η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το σχέδιο επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος ειδικά την περίοδο αυτή.

Ζητά όπως επανέλθει το σχέδιο της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και οι χαμηλοσυνταξιούχοι να ενταχθούν στις ευάλωτες ομάδες με κώδικα 08 για να έχουν την διατίμηση της ΑΗΚ.

Επίσης η ΕΚΥΣΥ καλεί το Υφυπουργείο Προνοίας να μεριμνήσει μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας να προβαίνει σε πιο συχνούς ελέγχους των στεγών ηλικιωμένων ούτως ώστε να εφαρμόζεται αυστηρά η νομοθεσία και οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων να είναι ικανοποιητικές και ανθρώπινες.

Πηγή: ΚΥΠΕ