Στο ΓεΣΥ οι Ποδολόγοι - Με 1 παραπεμπτικό θα πηγαίνεις έως και 5 φορές.

Ο ασθενής θα πληρώνει €10 συμπληρωμή - Ποιοι ασθενείς θα παραπέμπονται.

Θετικές εξελίξεις προκύπτουν από τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν μεταξύ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και του Συλλόγου Εγγεγραμμένων Ποδολόγων.

Η πρόθεση από πλευράς των Ποδολόγων για ένταξή τους στο ΓεΣΥ υπήρχε -όπως άλλωστε έγραψε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η OffsiteNews- και αφού άκουσαν την πρόταση του ΟΑΥ, αποφάσισαν να την αποδεχθούν.

Εντός του επόμενου 10ημέρου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ του ΟΑΥ και του Συλλόγου των Ποδολόγων, κατά την οποία οι γιατροί θα ενημερωθούν για το διαδικαστικό κομμάτι του λογισμικού και όλα όσα αφορούν την καταγραφή των υπηρεσιών τους.

Οι υπηρεσίες και οι ασθενείς Όπως αρμοδίως πληροφορήθηκε η OffsiteNews, βάσει της συμφωνίας και του προϋπολογισμού που προσφέρθηκε από τον ΟΑΥ, αναμένεται ότι θα εξυπηρετηθούν από τους Ποδολόγους 25.000 ασθενείς σε 71.000 επισκέψεις.

Ο κάθε ασθενής για να μπορεί να επισκεφθεί Ποδολόγο, θα πρέπει να εξασφαλίσει παραπεμπτικό από τον προσωπικό του γιατρό ή ειδικό γιατρό.

Μάλιστα, με ένα παραπεμπτικό ο ασθενής θα μπορεί να επισκέπτεται τον Ποδολόγο έως και 5 φορές τον χρόνο.

Ανάμεσα στους ασθενείς που θα παραπέμπονται είναι:

> άτομα που παρουσιάζουν έλκη κατακλίσεων όλων των σταδίων,

> άτομα με διαβήτη τύπου Ι ή ΙΙ με επιπλοκές,

> άτομα με αμυλοείδωση,

> άτομα με πολυνευροπάθειες,

> άτομα με χρόνια νεφρική νόσο (από στάδιο 3 και άνω) και

> άτομα με ρευματοειδή ή διαβητική αρθρίτιδα.

Ο Ποδολόγος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα έχει το δικαίωμα να παρέχει όλες τις υπηρεσίες που ο ασθενής θα χρειάζεται και ο ίδιος θα αμείβεται με €30 περίπου ανά επίσκεψη (€10 συμπληρωμή από τον ασθενή και €20 από τον ΟΑΥ).

Διευκρινίζεται ότι οι Ποδολόγοι δεν προσφέρουν ακόμη τις υπηρεσίες εντός ΓεΣΥ, κάτι το οποίο εκτιμούν πως θα γίνει μέσα προς τέλος καλοκαιριού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε Χατζηπαντέλα.

Οι Ποδολόγοι εκφράζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον τέως υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα αλλά και στην ΟΣΑΚ.

Μιχάλης Χατζηπαντέλα και ΟΣΑΚ, χαρακτηρίστηκαν από τον Σύλλογο των Ποδολόγων ως οι δύο κύριοι μοχλοί, για την τροχοδρόμηση των προσπαθειών ένταξής τους στο ΓεΣΥ.

Πηγή: offsitenews