Στηρίζουν τις προσπάθειες του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου.

Τη διαβεβαίωση ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη στηρίζουν τις προσπάθειες του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με θαλασσαιμία, διεμήνυσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου την Κυριακή, στην 2η Παγκύπρια Πορεία Μοτοσικλετιστών για τα 50χρονα του Συνδέσμου.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, λέγοντας ότι είναι μία από τις πιο έμπρακτες μορφές εθελοντισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Υφυπουργός κατά τον χαιρετισμό της έδωσε συγχαρητήρια στον Μίλτο Μιλτιάδους, Πρόεδρο του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου, καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και στο προσωπικό του, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και για τη διαχρονική προσφορά τους στην ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα θαλασσαιμίας και αιμοδοσίας και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με θαλασσαιμία.

«Χαιρετίζουμε την Εθνική Στρατηγική για τη Θαλασσαιμία και Λοιπές Αιμοσφαιρινοπάθειες, η οποία, ιδιαίτερα στον τόπο μας, κρίνεται σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο αριθμό ατόμων με θαλασσαιμία στην Κύπρο.

Καθοριστικό ρόλο στην Εθνική Στρατηγική διαδραματίζει η Εθνική Επιτροπή Θαλασσαιμίας, την οποία ευχαριστούμε», σημείωσε η κ. Ευαγγέλου.

Αναφέρθηκε επίσης στις πρόνοιες του Υφυπουργείου για άτομα με θαλασσαιμία, σημειώνοντας ότι «μέσω της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας παρέχεται το αναπηρικό επίδομα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες παρέχεται το μηνιαίο επίδομα διακίνησης για μερική κάλυψη των εξόδων μετάβασης σε νοσηλευτήρια για λήψη μεταγγίσεων σε δικαιούχους που αντιμετωπίζουν δυσκολία κατά τις μετακινήσεις τους».