Σε πύρινο κλοιό χωριά της Πάφου. Μάχη με τις φλόγες από ισχυρές δυνάμεις

Στην κοινότητα Κιδασίου μαίνεται εκτός ελέγχου η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στις 11 το πρωί στην Τραχυπέδουλα. Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή των Κοινοτήτων Τραχυπέδουλας, Κιδασίου και Πραστιού, δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεσή της.

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Τραχυπέδουλας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Βασίλης Μούσκος, ανέφερε πως μέχρι τις 19:20 η πυρκαγιά μαινόταν ανεξέλεγκτη προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Ο κ. Μούσκος, ο οποίος βρίσκεται στο προωθημένο κέντρο ελέγχου στην περιοχή της πυρκαγιάς, ανέφερε πως τόσο τα επίγεια όσο και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης αναμένουν να κοπάσουν οι άνεμοι για να εργαστούν καλύτερα με τις ρίψεις. Αυτή τη στιγμή, σημείωσε, η πυρκαγιά βρίσκεται στο Κιδάσι και κατευθύνεται προς την κοινότητα της Σαλαμιού. Η φωτιά, πρόσθεσε, στο πέρασμα της έχει κατακάψει άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και δένδρα, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή, η έκταση της οποίας δεν έχει ακόμη υπολογιστεί, αφού συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

Τα εννέα πτητικά μέσα, είπε, δηλαδή τα δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τα δύο της αστυνομίας, τα δύο ελικόπτερα του στρατού, το ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, καθώς και τα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων, συνεχίζουν τις ρίψεις σε συντονισμό, αφού κατά σειρά προχωρούν στον ανεφοδιασμό τους και στη συνέχεια μεταβαίνουν στην περιοχή των πυρκαγιών και συνεχίζουν τις ρίψεις.

Στις προσπάθειες πυρόσβεσης συνδράμουν ακατάπαυστα τα 30 οχήματα των πυροσβεστικών και Αγροτικών σταθμών Πάφου και Λεμεσού, του Τμήματος Δασών, του Ταμείου Θήρας και της Πολιτικής Άμυνας.

Σύλληψη 35χρονου

Νωρίτερα η Αστυνομίας προχώρησε στη σύλληψη ενός προσώπου 35 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη ύστερα από πληροφορία ότι κάποιο πρόσωπο θεάθηκε στην περιοχή συνελήφθη 35χρονος κατόπιν δικαστικού εντάλματος και αφού ανακρίθηκε αφέθηκε ελέυθερος.

 

http://www.ant1iwo.com/kypros/2013/08/21/megalh-pyrkagia-sthn-traxypedoyla-sthn-p/