Πολιτιστική Ατζέντα Σάββατου.

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια.

Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, οι Κανταδόροι Αρίονες, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» και το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον».

Σάββατο στις 6 το απόγευμα έξω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Ανδρέου στη Λεμεσό.

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού κινείται και η επαρχία Αμμοχώστου η οποία διοργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα εμπλουτίζουν το δεκαήμερο αφιερωμένο στα Καρναβάλια Αμμοχώστου.

Σήμερα Σάββατο οι Σύνδεσμοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Παραλιμνίου διοργανώνουν Παιδικό Καρναβαλίστικο Πάρτι από τις 3 μέχρι τις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου.

Ο Δήμος Λευκωσίας με τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών και την στήριξη της ΕΤΑΠ Λευκωσίας και του Πολιτιστικού Λαογραφικού Όμιλου Λευκωσίας, διοργανώνουν καρναβαλίστικη εκδήλωση στον πεζόδρομο Λήδρας – Ονασαγόρου που περιλαμβάνει το πρωί παιχνίδια προσκόπων και το απόγευμα από τις 4:30 και μετά, τραγούδια και μουσική από τη Φιλαρμονική του Παγκυπρίου Μουσικού Γυμνασίου, παρέλαση με φιλαρμονική από την Πλατεία Ελευθερίας μαζορέτες, δράσεις για τους μικρούς μας φίλους, διαδραστικά θεατρικά και πολλά άλλα.

O Γιάννης Κότσιρας ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι για την μουσικοθεατρική παράσταση “Κατάστρωμα Α”.

Μέσα από την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που γνωρίζονται τυχαία στο κατάστρωμα ενός πλοίου της γραμμής, ξεδιπλώνεται η μουσική πορεία του Γιάννη Κότσιρα, με τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο, καθώς και τραγούδια από τη σπουδαία κληρονομιά των μεγάλων μας δημιουργών.

Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ στο Παττίχειο θέατρο Λεμεσού.

Για 4η συνεχή χρονιά τα Nostalgia Parties έχουν επιλεγεί ως το επίσημο πάρτι του Σαββάτου στο φετινό 4ήμερο Καρναβάλι Αγλαντζιάς.

Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί στο Σκαλί Αγλαντζιάς στο μεταμορφωμένο indoors Gallery στις 7.

Η ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΘΟΚ στη Λευκωσία παρουσιάζει την κλασική κωμωδία «ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ» το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ.

Η Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου ανεβάζει το έργο «Λυσσασμένη Γάτα» του Τέννεσση Ουίλλιαμς, το Σάββατο στις 7 στη Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης στη Λευκωσία.

Το θέατρο Αντίλογος παρουσιάζει το κυπριακό, λαϊκό παραμύθι «Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» το Σάββατο στις 4 το απόγευμα στο Θέατρο Μασκαρίνι στη Λευκωσία.

Η ΕΘΑΛ στη Λεμεσό παρουσιάζει το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα», το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ.

Το Θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία παρουσιάζει την παράσταση «Μαμά» το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ.

Το Θέατρο "Μασκαρίνι παρουσιάζει την παράσταση "Όταν αγαπάς", για 2 παραστάσεις το Σάββατο στις 11:00 το πρωί και στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας.

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στη Λευκωσία παρουσιάζει την κυπριακή κωμωδία «Ο Παπαφίγκος», το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ.

Η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού θεάτρου στη Λευκωσία παρουσιάζει την κωμωδία του μεγάλου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα, Δημήτρη Ψαθά, «Ο Αχόρταγος», το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ.

Η Anyhow Theatre Ensemble, παρουσιάζει το έργο “Girls Like That”, το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ στην Πάνω Σκηνή του Σατυρικού Θεάτρου στη Λευκωσία.