Πολιτιστική Κυριακή.

Το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας πραγματοποιεί το Nicosia Book Fest στο Σαββατοκυρίακο στο Πάρκο Ακρόπολης.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, εκδοτικοί οίκοι, βιβλιοπωλεία, ενώσεις συγγραφέων, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, ξένα πολιτιστικά ιδρύματα και πρεσβείες, θα παρουσιαστούν δεκάδες συγγραφείς από Κύπρο και εξωτερικό στις διάφορες σκηνές παρουσιάσεων.

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία "Για τη Λεμεσό" προσκαλεί το κοινό στην ποδηλατική διαδρομή «Ποδηλατούμε χαράζοντας τις πράσινες διαδρομές», που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη.

Η ποδηλατική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 09:00 το πρωί με σημείο έναρξης το Μικρό Αμφιθέατρο στον Μόλο.

Το θέατρο «Δέντρο» στη Λευκωσία διασκευάζει για παιδιά το αριστουργηματικό έργο του Βίκτωρος Ουγκώ:

«Η Παναγία των Παρισίων», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Λούρα και το παρουσιάζει την Κυριακή στις 11 το πρωί.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) παρουσιάζει το μνημειώδες έργο του νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον Εστί», το οποίο μελοποίησε και μετέτρεψε σε λαϊκό ορατόριο ο εθνικός μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 7 το βράδυ.

Διοργανώνεται και σήμερα Κυριακή στη Λεμεσό το Seaside Street Food Festival με εκθέτες από δεκάδες διαφορετικές κουζίνες και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στις 4 το απόγευμα ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από τον Raif και στις 8:15 από τους Λωποδύτες.

Διοργανώνεται στη Λεμεσό το Seaside Street Food Festival με εκθέτες από δεκάδες διαφορετικές κουζίνες και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Συντροφιά στο κοινό θα κρατήσει στις 4 το απόγευμα ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από τον Raif και στις 8:15 το βράδυ από τους Λωποδύτες.

Πραγματοποιείται το Limassol Art Walks στην καρδιά της παλιάς πόλης το τριήμερο 21 μέχρι 23 Οκτωβρίου από το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις, παραστάσεις, προβολές, επισκέψεις σε στούντιο καλλιτεχνών, ομιλίες και ξεναγήσεις.

Η ΕΘΑΛ στη Λεμεσό παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», ένα από τα σημαντικότερα έργα της μεταπολιτευτικής περιόδου στην Ελλάδα.

Η Παράσταση θα δοθεί στις 6:30 το απόγευμα.

Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου Μαραθάσας διοργανώνει το φεστιβάλ παράδοσης «Τ’ Άη Δημητριού» σήμερα Κυριακή στο κέντρο του χωριο.

Το φεστιβάλ έχει στο επίκεντρο του την παραδοσιακή αγγειοπλαστική του κόκκινου πηλού η οποία περιλαμβάνεται στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Φαρμακά σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στο Ετήσιο Φεστιβάλ Τοπικών Παραδοσιακών Εδεσμάτων στο χωριό Φαρμακάς.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσφιλωτής διοργανώνει το "4ο Φεστιβάλ Μοσφίλου’’ από τις 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα στο Πολυκέντρο Νεολαίας Μοσφιλωτής και θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Το Σατυρικό θέατρο παρουσιάζει το έργο «ΠΙΚΡΙΑ ΧΩΡΑ» της Κωνσταντίας Σωτηρίου στις 8 το βράδυ στην Πάνω Σκηνή του Σατυρικού Θεάτρου στη Λευκωσία.

Πραγματοποιείται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ στην οδό Ευριπίδου 2, στην παλιά Λευκωσία, παζαράκι με vintage και second hand ρούχα για γυναίκες και άνδρες, χειροποίητα αρωματικά κεριά και πολλά άλλα.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί για την στήριξη της Εuropa Donna Cyprus!

Η ΕΘΑΛ στη Λεμεσό παρουσιάζει το έργο «ΕΠΕΙΓΟΝ email AΠO TON KΥΡΙΟ ΤΣΕΧΩΦ» στις 8:30 το βράδυ στο Θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία.

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» παρουσιάζει την αιχμηρή κωμωδία «Μετά τη βροχή» στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στις 6.30 το απόγευμα.