ΑΗΚ: Στόχος η τροφοδότηση Βαβατσινιάς, Συκόπετρας, Προφήτη Ηλία από το δίκτυο.

Στόχος για σήμερα της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) είναι να τροφοδοτηθούν από το δίκτυό της τα χωριά Αγίοι Βαβατσινιάς, Συκόπετρα και Προφήτης Ηλία και να αφαιρεθούν οι γεννήτριες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Χριστίνα Παπαδόπουλου, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι περιοχές αυτές έχουν τον πιο μεγάλο αριθμό καμένων πασσάλων.

Η κ. Παπαδόπούλου είπε ότι ο στόχος σήμερα είναι να έχουν ρεύμα από το δίκτυο της ΑΗΚ όλες οι πληγείσες από την πυρκαγιά κοινότητες, τονίζοντας, ωστόσο, ότι πέραν τούτου, «υπάρχουν πάρα πολλές εργασίες» για τα συνεργεία της ΑΗΚ, όπως για παράδειγμα οι καμένοι μετρητές στις οικίες που θα πρέπει να αντικατασταθούν.

«Θα γίνεται προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος να επιδιορθώνουμε βλάβη και να επαναφέρουμε το ρεύμα», σημείωσε.

Η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι χθες ηλεκτροδοτήθηκε από το δίκτυο της ΑΗΚ όλο το χωριό Επταγώνια, το περιφερειακό σχολείο Ιαματικής για να μπορεί να φιλοξενεί τα παιδιά των πληγείσων περιοχών και οι κοινότητες Οδού, Διερώνα, Μελίνη και Αρακαπάς.

Ανέφερε επίσης ότι στις κοινότητες Συκόπετρα, Προφήτης Ηλία και Ορά τροφοδοτείται ο κεντρικός πυρήνας των χωριών με γεννήτριες, λόγω του ότι υπήρξαν πολλές δυσκολίες (γκρεμοί) για τους εκσκαφείς να ανοίξουν δρόμο στα συνεργεία της Αρχής ώστε να πλησιάσουν τους καμένους πασσάλους για να τους αντικαταστήσουν.

Από τις 05.00 σήμερα, σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, ξεκίνησαν πάλι οι προσπάθειες των εκσκαφέων να ανοίξουν δρόμους για να δώσουν πρόσβαση στα συνεργεία και στα τρακτέρ της Αρχής να πλησιάσουν τους καμένους πασσάλους έτσι ώστε να τους αντικαταστήσουν.

Τέλος, η κ. Παπαδοπούλου είπε στο ΚΥΠΕ ότι η κοινότητα Αγίοι Βαβατσινιάς τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό ολόκληρη, ωστόσο, με τη βοήθεια των γεννητριών.