Περιφερειακό Μουσείο Αγροτικής ζωής Ακάμα στην Δρούσεια.

Επιτυχής η πρώτη προσπάθεια γνωστοποίησης.

Πολύ ικανοποιημένη η ΕΤΑΠ Πάφου αφού κατά το πρώτο Σάββατο που προσφέρθηκε η δωρεάν ξενάγηση και η ζωντανή επίδειξη παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων της περιοχής πέραν των 30 επισκεπτών διαφόρων εθνικοτήτων επισκέφθηκε το Μουσείο.

Όλοι οι επισκέπτες δήλωσαν κατ’ ενθουσιασμένοι με την επίσκεψη και την εμπειρία.

Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου και παρακολούθησαν ζωντανά διάφορους επαγγελματίες παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων της περιοχής να επιδεικνύουν τις δεξιότητες τους και να παράγουν πολιτισμό.

Οι ΔΩΡΕΑΝ ξεναγήσεις/ζωντανές παρουσιάσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο από τις 09.30-13.00 με στόχο την γνωστοποίηση του μουσείου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ημερομηνίες ξεναγήσεων / παρουσιάσεων για τον μήνα Ιούλιο διεξάγονται στις 03/07, 10/07, 17/07, 24/07, 31/07 και για τον Αύγουστο στις 07/08, 14/08, 21/08 και 28/08.

Η ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου, καλεί τόσο τους ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες καθώς και τους μόνιμους κατοίκους να επωφεληθούν της ευκαιρίας και να επισκεφθούν το μοναδικό αυτό Μουσείο και να γνωρίσουν από κοντά την αγροτική ζωή και τις παραδόσεις της περιοχής.

Η όλη προσπάθεια εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υφυπουργείου Τουρισμού και των φορέων της Πάφου για ανάδειξη της υπαίθρου, προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και επαναφοράς της σε ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με τα Γραφεία της ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου ή με το Κοινοτικό Συμβούλιο Δρούσειας.

Τηλ: +35726811500,

26332056,

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,

www.visitpafos.org.cy