Πολιτιστική Ατζέντα Σ.Κ.

Πολιτιστική Ατζέντα για το Σάββατο 24 Απριλίου.

Ραδιοφωνική πολιτιστική ατζέντα από το Ραδιο Πάφος Παγκύπρια το Σ/Κ.

9.00, 11.00, 13.00 και 16.00.

Η Θεατρική Ομάδα Persona παρουσιάζει την καινούργια της θεατρική παραγωγή “Μείνε Δίπλα μου” σε σκηνοθεσία και τελική δραματουργική επεξεργασία Κώστα Σιλβέστρου.

Μία αλληγορική θεώρηση του “Νεαρού Βασιλιά” του Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τον φακό της σύγχρονης σκληρής πραγματικότητας.

Η παράσταση ανεβαίνει το Σαββατοκυρίακο στις 7 το βράδυ στο Flea Theatre στη Λευκωσία.

Η θεατρική ομάδα La Baracca παρουσιάζει το έργο του βραβευμένου Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Αλπέρτο Κονεχέρο «Η Σκοτεινή Πέτρα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κυριάκου.

Ένα έργο που φαντάζεται τις τελευταίες ώρες της ζωής του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.

Η παράσταση επιχορηγείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες της Κύπρου.

Παραστάσεις θα δοθούν το Σαββατοκυρίακο στις 8 το βράδυ στον Πολυχώρο Συνεργείο στη Λεμεσό.

Το Θέατρο Ένα στη Λευκωσία παρουσιάζει το Σαββατοκυρίακο στις 8:00 το βράδυ το θεατρικό έργο «Μετά την Καταιγίδα» του πολυβραβευμένου Γάλλου συγγραφέα, Φλοριάν Ζελλέρ, με απόδοση στα ελληνικά».

Στο έργο «Μετά την καταιγίδα», ο Φλοριάν Ζελλέρ καταπιάνεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Το Σατιρικό Θέατρο και η Alpha Square παρουσιάζουν το έργο «ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ» του Κρίστοφερ Χάμπτον, με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Η παράσταση ανεβαίνει το Σάββατο στις 7:30 στη Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου στη Λευκωσία.

Το Θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία, παρουσιάζει τη πρεμιέρα του νεανικού αριστουργήματος του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Λευκές Νύχτες» σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, το Σάββατο στις 8.00 το βράδυ.

Η Anyhow Theatre παρουσιάζει το έργο «Contractions» του Βρετανού συγγραφέα Mike Bartlett, στις 7:30 το βράδυ στο Πολιτιστικό και Ερευνητικό Ίδρυμα ARTos στη Λευκωσία.

Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ο Θάνατος του Εμποράκου» σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους στις 6 το απόγευμα στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο στη Λεμεσό.

Η θεατρική ομάδα Leftovers και το θέατρο WhereHaus 612 παρουσιάζουν το έργο «Το κάλεσμα της αλώπεκος», βασισμένο στο κείμενο « Αλεπούδες» της Ντων Κινγκ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κολοκοτρώνη.

Σε μια ζοφερή εποχή που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια επικίνδυνη απειλή, το κράτος, η εξουσία και η ισχύς, με παράλογα και εκφοβιστικά μέσα, οδηγούν τους ανθρώπους σε καθοριστικές αποφάσεις.

Το έργο παρουσιάζεται το Σαββατοκυρίακο στις 8 το βράδυ στο Θέατρο:

WhereHaus 612 στη Λευκωσία.

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στη Λευκωσία, ανεβάζει στις 8 το βράδυ το έργο «Εγκλήματα καρδιάς», του Μπέν Χένλι σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή.

Πολιτιστική Ατζέντα για τη Κυριακή 25 Απριλίου.

Το Θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία, παρουσιάζει το αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «ΟΙ ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΠΟΡΑ», που υπόσχεται να μαγέψει τα παιδιά, τη Κυριακή στις 11 το πρωί.

Διεξάγεται τη Κυριακή η 6η ετήσια εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμη Μιχαλάκη Αλεξάνδρου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα στη Πάφο.

Η Θεατρική Ομάδα Persona παρουσιάζει την καινούργια της θεατρική παραγωγή “Μείνε Δίπλα μου” σε σκηνοθεσία και τελική δραματουργική επεξεργασία Κώστα Σιλβέστρου.

Μία αλληγορική θεώρηση του “Νεαρού Βασιλιά” του Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τον φακό της σύγχρονης σκληρής πραγματικότητας.

Η παράσταση δίνεται τη Κυριακή στις 7 το βράδυ στο Flea Theatre στη Λευκωσία.

Η θεατρική ομάδα La Baracca παρουσιάζει το έργο του βραβευμένου Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Αλπέρτο Κονεχέρο «Η Σκοτεινή Πέτρα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κυριάκου.

Ένα έργο που φαντάζεται τις τελευταίες ώρες της ζωής του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.

Η παράσταση επιχορηγείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠουργείου Παιδίας της Κύπρου.

Η παράσταση ανεβαίνει τη Κυριακή στις 8 το βράδυ στον Πολυχώρο Συνεργείο στη Λεμεσό.

Το Θέατρο Ένα στη Λευκωσία παρουσιάζει στις 8:00 το βράδυ το θεατρικό έργο «Μετά την Καταιγίδα» με απόδοση στα ελληνικά».

Στο έργο «Μετά την καταιγίδα», ο Φλοριάν Ζελλέρ καταπιάνεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Το Θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία, παρουσιάζει τη πρεμιέρα του νεανικού αριστουργήματος του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Λευκές Νύχτες» σε σκηνοθεσία του βραβευμένου από την ένωση Ελλήνων κριτικών, μουσικής και θεάτρου, με το βραβείο «Κάρολος Κουν», Χρήστου Σουγάρη, στις 8.00 το βράδυ.

Η Anyhow Theatre παρουσιάζει το έργο «Contractions» του Βρετανού συγγραφέα Mike Bartlett, σε σκηνοθεσία του Κίμωνα Φιορέτου στις 7:30 το βράδυ στο Πολιτιστικό και Ερευνητικό Ίδρυμα ARTos στη Λευκωσία.

Η θεατρική ομάδα Leftovers και το θέατρο WhereHaus 612 παρουσιάζουν το έργο «Το κάλεσμα της αλώπεκος», βασισμένο στο κείμενο « Αλεπούδες» της Ντων Κινγκ τη Κυριακή στις 8 το βράδυ στο Θέατρο WhereHaus 612 στη Λευκωσία.

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στη Λευκωσία, ανεβάζει στις 6:30 το απόγευμα το έργο «Εγκλήματα καρδιάς», του Μπέν Χένλι σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή.