ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ PAFOS INNOVATION INSTITUTE ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΦΟΥ.

Στην τελική φάση των προετοιμασιών για τα εγκαίνια του Pafos Innovation Institute που θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 μ.μ., βρίσκεται ο Δήμος Πάφου.

Σε δηλώσεις του το πρωί, ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος τόνισε ότι με το έργο αυτό, το οποίο αποτελεί προϊόν της συνεργασίας με το καταξιωμένο Πανεπιστήμιο Reichman University (IDC Herzliya) του Ισραήλ, η πόλη εισέρχεται σε μια νέα εποχή και επενδύει στην Καινοτομία και την Εκπαίδευση.

Στόχος, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, δεν είναι μόνο να μετατρέψουμε την πόλη μας σε smart and digital city, αλλά και να και να δημιουργήσουμε έναν τρίτο πυλώνα οικονομικής δραστηριότητας, δίπλα από τους πυλώνες του τουρισμού και των κατασκευών, ώσε η Πάφος να μπορεί να απορροφήσει τους νέους επιστήμονες, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ουδέποτε επιστρέφουν πίσω.

Πρόσθεσε, επίσης, πως την ίδια ώρα στόχος είναι όπως η Πάφος καταστεί πόλος έλξης φοιτητών από την περιοχή, από τις γειτονικές αραβικές χώρες, από το Ισραήλ, από την Ελλάδα, όπου υπάρχουν παιδιά με υψηλό επίπεδο σπουδών και ταλέντο στα θέματα της καινοτομίας και της έρευνας.

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως η Πάφος, μια μικρή πόλη, προσφέρεται για να λειτουργήσει ως ένας περιφερειακός κόμβος, ακριβώς λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που έχει.

Είμαστε, είπε, Ευρωπαϊκή χώρα η οποία διασφαλίζει πρόσβαση σε μεγάλα κονδύλια τα οποία πλέον η Ευρώπη δαπανάει για τα θέματα της Καινοτομία και της Έρευνας.

Επεσήμανε, επίσης, πως την ίδια ώρα μπορεί να συναντηθούν στο Pafos Innovation Institute, Ισραηλινοί, Άραβες, Έλληνες για να δημιουργήσουν όλοι μαζί και να προχωρήσουν προς το μέλλον.

Δεν αποτελεί υπερβολή και αποτυπώνει την πραγματικότητα, πρόσθεσε ο κ. Φαίδωνος, ότι αυτό το έργο, μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο το οποίο εγκαινιάζεται ή πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Πάφο από πλευράς οικονομικής επένδυσης ή δαπάνης, όμως χωρίς καμία αμφιβολία είναι το σπουδαιότερο.

Είναι τέτοιου είδους έργα, τόνισε, που ανοίγουν νέους δρόμους και νέες προοπτικές σε πόλεις, σε κοινωνίες και δημιουργούν μια επίδραση πολλές φορές και σε ολόκληρη την χώρα.

Τα προηγούμενα χρόνια, πρόσθεσε, ο παγκόσμιος πλούτος παράγονταν από το εμπόριο και τις πρώτες ύλες, ενώ πλέον θα παράγεται από την Καινοτομία και την Τεχνολογία.

Ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως εντός του έτους θα ξεκινήσουν στο Pafos Innovation Institute τα πρώτα executive course, πέντε και δέκα ημερών, γύρω από τα θέματα smart water management, big data analysis και άλλα.

Τόνισε ακόμη ότι για την τελετή των εγκαινίων θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για προστασία από την πανδημία, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων θα αρχίσει στις 5.00 μ.μ., με Ακαδημαϊκή Ημερίδα από διακεκριμένους Ισραηλινούς Καθηγητές και Διπλωμάτες με θέμα «Academia New Frontiers» και θα συνεχιστεί στις 6.30 με χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και τον Δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης Herzliya του Ισραήλ Moshe Fadlon.

Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Πανεπιστήμιου IDC Καθηγητή Uriel Reichman και οπτικογραφημένοι χαιρετισμοί από τον Υπουργό Ανώτερης Εκπαίδευσης του Ισραήλ Zeev Elkin και τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ Reuven Rivlin.

Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και αποκάλυψη της πλάκας των εγκαινίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει επίσης απόδοση τιμητικής πλακέτας στην εταιρεία Korantina Homes, με αντισταθμιστικά μέτρα και την χορηγία της οποίας ανεγέρθηκαν οι εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.