O Δήμος Αγίας Νάπας τίμησε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #Be Active.

Με την εκδήλωση «Δώσμου τραγούδι και χορό και εγώ θα γυμναστώ και στο τρελό ρυθμό μ` ένα χαμόγελο θα εκφραστώ», ο Δήμος Αγίας Νάπας τίμησε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #Be Active, η οποία διεξάγεται από τις 23-30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της οποίας ο Κυπριακός Οργανισμού Αθλητισμού διοργανώνει σε συνεργασία με οργανωμένους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση διάφορες δράσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Μουσείου «Θάλασσα» και περιλάμβανε στο αθλητικό της μέρος γυμναστικές επιδείξεις από τα τμήματα των ομάδων του ΑΓΟ Αμμοχώστου, πρόγραμμα Zumba Dance από ομάδα παιδιών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα του ΚΟΑ, Αθλητισμός Για ΄Ολους (ΑΓΟ) στο Αυγόρου και πρόγραμμα Κινητικής Αγωγής από μέλη του ΑΓΟ που συμμετέχουν στα ειδικά προγράμματα «Αθλητισμός και Τρίτη Ηλικία» από το ΣΚΕ Ξυλοτύμπου ενώ στο καλλιτεχνικό της μέρος ο Χορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας χόρεψε Κυπριακούς Παραδοσιακούς Χορούς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρωμηοσύνη» παρουσίασε τη συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής «Τα μάτια σου αγαπώ».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου αναφέρθηκε αρχικά στις δύο μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, το οποίο θα διεξαγόταν το τριήμερο 25-27/09 και στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στις

07-14/10, τα οποία όπως επισήμανε με την μοναδικότητά τους αποτελούσαν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών - ντόπιων και ξένων.

Δυστυχώς, είπε, η πανδημία του Κορωνοϊού, έχει αλλάξει 360 μοίρες τον τρόπο ζωής, τις καθημερινές μας συνήθειες και τα δεδομένα του Δήμου, ενός Δήμου όπως επισήμανε του η οικονομική του δραστηριότητα στηρίζεται κατά 90% στην τουριστική βιομηχανία.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες σημείωσε, «θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε περιορισμένης εμβέλειας πολιτιστικές δραστηριότητες με στόχο να κρατήσουμε στην μνήμη μας ζωντανή την ελπίδα για επιστροφή στην καθημερινότητα, αποδεικνύοντας επίσης για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον μας στον πολιτισμό, στην κοινωνική μας δραστηριότητα αλλά και τον σεβασμό προς τον επισκέπτη μας».

Εξέφρασε επίσης, την αισιοδοξία του ότι παρά το γεγονός ο αόρατος εχθρός εξακολουθεί να πλανάται, μέσα από σκληρή και ομαδική εργασία, από όλο το προσωπικό του Δήμου και όλους τους συνεργάτες ο Δήμος θα τα καταφέρει.

Ο κ. Ζαννέττου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα τέσσερα βραβεία που απέσπασε πρόσφατα ο Δήμος στα Τουριστικά Βραβεία Κύπρου, τα οποία αφιέρωσε σε όλους του δημότες και τους φίλους που αγαπούν την Αγία Νάπα γιατί χωρίς την υποστήριξή τους όπως είπε δεν θα είμαστε αυτό που σήμερα είμαστε.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε ότι ο Δήμος αποφάσισε τη διοργάνωσή της σε συνεργασία με τον ΚΟΑ γιατί αναγνωρίζει τη σημαντικότητα της φυσικής δραστηριότητας στην υγεία των πολιτών και διότι έχει βαθιά την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός μπορεί να καλλιεργήσει το ήθος των νέων ανθρώπων, ώστε να αποτελέσουν την ελπίδα μιας αυριανής ανθρωπιστικής και υγιούς κοινωνίας.