Οργή Αρχιεπισκόπου για αντιδράσεις Θεολόγων-«Κακώς ομιλούν για τη μαθήτρια».

Έντονες επικρίσεις για τον τρόπο που λειτούργησαν μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου της μαθήτριας για το μάθημα των θρησκευτικών και την προσευχή, άσκησε στους Θεολόγους ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, ανέφερε ότι οι Θεολόγοι κακώς ομιλούν για τη μαθήτρια.

«Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει.

Κι αυτοί οι Θεολόγοι που έθιξαν αυτό το θέμα κακώς έκαναν».

Ανέφερε επίσης ότι «πριν το γεγονός ζήτησαν να με δουν κι εγώ αρνήθηκα να τους δω» και συνέχισε λέγοντας «να σοβαρευτούν όλοι και να μην επεμβαίνουν στην παιδεία και να μην τροχιοδρομούν κάτι τέτοια».

Όλα ξεκίνησαν από το άρθρο της 16χρονης μαθήτριας Λυκείου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του σχολείου της και στο οποίο εξέφραζε την άποψή της, για τον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία.

Ακολούθησε η στοχοποίηση της αρχικά από χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια από εκπαιδευτικούς, κυρίως Θεολόγους, οι οποίοι διαφωνούσαν με την άποψή της.

Σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Θεολόγων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «το άρθρο δεν αντικατοπτρίζει σε καμιά περίπτωση το περιεχόμενο του μαθήματος και το ότι πολλές διαπιστώσεις παρουσιάζονται στρεβλά και μονοδιάστατα».

Η Επίτροπος του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου, μετά τις πρώτες αντιδράσεις που προέκυψαν, με τοποθέτηση της κάλεσε άπαντες να ενδυναμώσουν τη φωνή των παιδιών, αντί να προσπαθούν να τα φιμώσουν. Για το θέμα παρενέβη και η ΠΣΕΜ, η οποία ζητούσε από το Υπουργείο Παιδείας την καταδίκη όσων στοχοποιούν τη μαθήτρια.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας απάντησε πως η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας είναι να ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση.

«Το Υπουργείο θα παρενέβαινε, όπως οφείλει, εάν στη λειτουργία σχολείου ή από οποιαδήποτε θεσμική δραστηριότητα στον χώρο αρμοδιότητας του παραβιαζόταν ή παρεμποδιζόταν η ελευθερία της έκφρασης».

Ακολούθησαν αντιδράσεις για την τοποθέτηση του Υπουργείου, με τον Πρόδρομο Προδρόμου να τοποθετείται εκ νέου, λέγοντας πως «οποιοσδήποτε κρίνει τις απόψεις ή την αρθρογραφία κάποιου άλλου το κάνει υπό προσωπική ιδιότητα», σημειώνοντας ότι «αυτές τις προσωπικές απόψεις δεν χρειάζεται να τις κρίνει το Υπουργείο».