Είδε Αβέρωφ η Γιολίτη-Στην ατζέντα μεταρρυθμίσεις του τομέα της Δικαιοσύνης.

Πρέπει να τρέξουμε τάχιστα να υλοποιήσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις για τα μεγάλα, ανοιχτά θέματα της Δικαιοσύνης, ειδικά όσον αφορά τη μεταρρύθμιση των Δικαστηρίων και συζητήθηκαν οι προτεραιότητες του Υπουργείου της, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΔΗΣΥ.

Περαιτέρω, η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι συμφωνούν με τον κ. Νεοφύτου πως χρειάζονται ευρύτατες συναινέσεις «για να προωθήσουμε τη Δικαιοσύνη και να παραδώσουμε το κράτος δικαίου που υποσχεθήκαμε και δικαιούνται οι πολίτες μας».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε και δημόσια στήριξη στο έργο που αναλαμβάνει, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για την επιτυχία της.

Απευθυνόμενος στην Υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Νεοφύτου παρατήρησε ότι αυτό που ζητά ο μέσος πολίτης είναι ισονομία και την ισοπολιτεία και δήλωσε σίγουρος πως μέσα από τη μεταρρύθμιση που αναλαμβάνει να συνεχίσει, να γίνει πράξη ο εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζοντας στη συνέχεια ότι Δικαιοσύνη που καθυστερεί δεν είναι Δικαιοσύνη, ευχήθηκε ότι η Βουλή πολύ σύντομα να ψηφίσει τους νόμους για τη μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης.

Ακολούθως ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ στηρίζει και τις άλλες δυο προτεραιότητές σας.

Τη μάχη κατά των ναρκωτικών και τον περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων, ειδικά των θανατηφόρων.

«Μιλήσατε για τον έφηβο γιο σας.

Έχω κι εγώ παιδί και όπως η κάθε οικογένεια θέλουμε τα παιδιά μας μακριά από τους κινδύνους των ναρκωτικών.

Και όταν η Πολιτεία έχει την αποφασιστικότητα, μπορούμε να κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη για τα παιδιά μας», συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Πρόσθεσε πως είναι κρίμα να χάνουμε νέους ανθρώπους και συνανθρώπους μας άδικα στην άσφαλτο, λόγω των οδικών δυστυχημάτων.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, η συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης με τον κ Νεοφύτου, έγινε στην παρουσία και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Τορναρίτη και του Εκπροσώπου Τύπου Δημήτρη Δημητρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ