Μόνο με συσκευασμένα προϊόντα και με επίβλεψη-Πώς επαναλειτουργούν οι καντίνες των σχολείων.

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Κυβέρνησης για σταδιακή άρση των περιορισμών και επανεκκίνηση της οικονομίας, το ΥΠΠΑΝ προχωρεί στην επαναλειτουργία των κυλικείων των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, μετά και από τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η ημερομηνία επαναλειτουργίας των κυλικείων θα είναι η 9η Ιουνίου 2020 και θα γίνει βάσει των υγειονομικών κανόνων προφύλαξης, οι οποίοι θα πρέπει να τηρηθούν με σχολαστικότητα, για την ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, για θέματα ασφάλειας, αποφασίστηκε όπως πωλούνται μόνο συσκευασμένα προϊόντα.

Ως εκ τούτου, όλα τα αρτοποιητικά είδη και τα σάντουιτς θα πρέπει να είναι κλειστά σε ατομικές συσκευασίες.

Παράλληλα, θα πρέπει να τηρηθούν οι πρόνοιες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που αφορούν την τήρηση των ενδεικνυόμενων αποστάσεων.

Για τον σκοπό αυτό, σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να διευθετηθεί η απαραίτητη επίβλεψη των παιδιών κατά την ώρα των διαλειμμάτων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Θα πρέπει επίσης να τοποθετηθούν οι απαραίτητες σημάνσεις στο πάτωμα για τις περιπτώσεις που θα υπάρχει αναμονή, σύμφωνα με τις οδηγίες των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

Σημειώνεται ότι, για τους δικαιούχους μαθητές δωρεάν προγεύματος, θα καταβληθεί ειδικό επίδομα.

Ως εκ τούτου, δεν θα παραχωρείται οποιοδήποτε είδος προγεύματος κατά τις ημέρες λειτουργίας των κυλικείων.