Έντονη αντίδραση Αναστασιάδη για τις κεραίες 5G-«Ασυνείδητοι σπέρνουν φήμες».

Απορρίπτει κατηγορηματικά τις φήμες για άδειες εγκατάστασης κεραίων 5G ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια σε βάρος κεραίας της CYTA.

Σε γραπτή ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τη φημολογία που αναπτύχθηκε και τις θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζουν πως τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, επεβλήθηκαν για να τοποθετηθούν κεραίες 5G, ξεκαθαρίζει πως δεν δόθηκαν τέτοιες άδειες.

«Μερίδα πολιτών εκφράζει έντονες ανησυχίες ότι σε περιοχές της Κύπρου διεξάγονται δήθεν εργασίες εγκατάστασης κεραίων ασύρματων δικτύων 5ης γενιάς (5G).

Οι ανησυχίες αυτές είναι αβάσιμες.

Αποκορύφωμα υπήρξε η εγκληματική ενέργεια εις βάρος κεραίων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου που είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπεί η παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή, η υγεία ευπαθών ομάδων, αλλά και γενικότερα η ομαλή ζωή των πολιτών».

Ο Νίκος Αναστασιάδης, χρησιμοποιώντας έντονο λεκτικό στην ανακοίνωση διαμηνύει πως «προς τερματισμό της σπερμολογίας και των ψευδών ειδήσεων, που δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι καλλιεργούν, επιθυμώ να δηλώσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως:

α) ουδεμία άδεια έχει παραχωρηθεί προς οιανδήποτε εταιρεία για εγκατάσταση ή χρήση κεραίων ασύρματων δικτύων 5ης γενιάς (5G) και ως εκ τούτου είναι ψευδείς και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί πως διεξάγεται οποιαδήποτε εργασία για εγκατάσταση ανάλογων συστημάτων.

β) Οι μόνες εργασίες που λαμβάνουν χώρα είναι η συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων δικτύων για αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών, λόγων των μέτρων που έχουν ληφθεί.

(γ) Η απόφαση για εγκατάσταση του δικτύου 5G θα ληφθεί με βάση τις επιστημονικές και μόνον, απόψεις, τις ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Υπενθυμίζεται πως ασυνείδητοι ξημερώματα Κυριακής, έβαλαν φωτιά σε κεραία 20 χρόνων της CYTA, πιστεύοντας ότι ήταν τεχνολογίας 5G.

Για την υπόθεση διεξάγει έρευνες η Αστυνομία.