Ποινικοί ανακριτές για τον θάνατο του 39χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στη Λεμεσό.

Στο διορισμό ποινικών ανακριτών για να διερευνήσουν την υπόθεση θανάτου του 39χρονου Ιρακινού, που επιτέθηκε χθες σε αστυνομικούς στο χωριό Απαισιά και δέχθηκε πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά τη ζωή του, ζήτησε ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης με επιστολή του στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, ο Αρχηγός της Δύναμης αφότου πληροφορήθηκε για το θάνατο του 39χρονου, επικοινώνησε με τον Γενικό Εισαγγελέα και συμφώνησαν, όπως διοριστούν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές, οι οποίοι θα διερευνήσουν κατά πόσο προκύπτει οτιδήποτε μεμπτό από τις ενέργειες των μελών, ενώ παράλληλα ο Κύπρος Μιχαηλίδης ζήτησε έκθεση γεγονότων.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, ορος το παρόν οι αστυνομικοί δεν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, οι Αρχές έλαβαν πληροφορία, ότι χθες το απόγευμα ένας 39χρονος από το Ιράν προκαλούσε ζημιές σε οχήματα στο χωριό Απαισιά, με τη χρήση τσεκουριού.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε περίπολο της Αστυνομίας, απαρτιζόμενο από τρία μέλη της δύναμης, τα οποία εντόπισαν τον 39χρονο στο χώρο διαμονής του.

Ένα από τα μέλη της Αστυνομίας, προσέγγισε τον 39χρονο, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του απειλώντας να τον σκοτώσει.

Το μέλος της Αστυνομίας έριξε προειδοποιητικό πυροβολισμό στον αέρα, αλλά το εν λόγω πρόσωπο επιτέθηκε εναντίον του και τον κτύπησε στην ωμοπλάτη.

Αμέσως ο 39χρονος κινήθηκε ξανά εναντίον του αστυνομικού υψώνοντας απειλητικά δύο επιθετικά όπλα, ενά εκ των οποίων ήταν το τσεκούρι, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον αστυνομικό.

Τότε, το δεύτερο μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν στο χώρο πυροβόλησε τον 39χρονο στον γλουτό.

Ταυτόχρονα, το μέλος το οποίο δέχθηκε την επίθεση, πυροβόλησε επίσης εναντίον του πιο πάνω προσώπου.

Πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο, μετέφεραν τον 39χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου εισαχθεί εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ο 39χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Σε ότι αφορά τον αστυνομικό που τραυματίστηκε, του έγινε συρραφή τραυμάτων και απολύθηκε.