Γνωρίστε μια από τις ωραιότερες πόλεις της Γαλλίας

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Annecy μπορεί να είναι και η ωραιότερη πόλη της Γαλλίας και όχι άδικα βέβαια.

Λένε πως όταν επισκεφθείς αυτή την πόλη μαγεύεσαι από τις εικόνες, γι’ αυτό και πάρα πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την ωραιότερη πόλη της Γαλλίας. Το Annecy βρίσκεται μεταξύ της Γενεύης και Chambery, στην περιοχή της Haute-Savoice Ανατολικής Γαλλίας.

Η ιστορία της εν λόγω πόλης ξεκινά το 10ο αιώνα. Ιδρύθηκε από τους πρίγκιπες της Σαβοΐας και γι’ αυτό η λίμνη στο κέντρο έχει πάρει το όνομα τους.

Συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάρα πολλούς τουρίστες, ενώ αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, αλλά και μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις της Γαλλίας. Το Annecy, επίσης, χαρακτηρίζεται και ως η «Βενετία» της Γαλλίας, λόγω των πολλών καναλιών που έχει. Τα κανάλια είναι εντυπωσιακά, καθώς ενώνουν μεταξύ τους διάφορες περιοχές της πόλης.

Γραφικές κατοικίες και μικρά κουκλίστικα καταστήματα είναι μερικά από τα κτήρια που κοσμούν την πόλη και απλώνονται κατά μήκος της λίμνης. Το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το εντυπωσιακό παραδοσιακό μνημείο που δεσπόζει στο κέντρο της λίμνης, χτισμένο μέσα στο νερό. Ονομάζεται Palais de l’lle και είναι το ιστορικό κτήριο της πόλης.

Στην πόλη διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο από το πολιτιστικό κέντρο, το γνωστό φεστιβάλ Annecy International Animation Film Festival, στο οποίο παρευρίσκονται επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το Annecy συναγωνίζεται επάξια τη Βενετία λόγω του εντυπωσιακού του φυσικού τοπίου, των καναλιών του, αλλά και εξαιτίας του ότι έγινε ευρέως γνωστό σε πολλούς Χολιγουντιανούς stars, οι οποίοι το επισκέπτονται κάθε χρόνο χειμώνα-καλοκαίρι για χαλάρωση και ηρεμία.

Παρόλο που το Annecy φαίνεται μια ήσυχη πόλη, είναι πάρα πολύ διασκεδαστική και όσοι το επισκέπτονται περνούν πάρα πολύ ωραίες στιγμές εκεί.

Το επιπλέον πλεονέκτημα που διαθέτει και το εντάσσει στους πιο hot προορισμούς για ταξίδι είναι ότι ο ήλιος εκεί δε δύει ποτέ πριν τις 10 και έτσι οι εικόνες εναλλάσσονται η μια την άλλη με απίστευτη ταχύτητα.

Το μυστικό είναι όταν την επισκεφθείς να έχεις μια φωτογραφική μηχανή μαζί σου οπωσδήποτε.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ