Ξέρατε ότι ο Μπραντ Πιτ είναι φιλάνθρωπος;

Ο Μπραντ Πιτ έχτισε πάνω από 100 σπίτια οικογενειών που έχασαν τα πάντα από ένα τυφώνα.

Ο Μπραντ Πιτ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς παγκοσμίως, αλλά και από τους πιο διάσημους.

Αυτό όμως δεν τον αποτρέπει από το να δείξει το καλό του πρόσωπο και να βοηθά κόσμο που έχει πραγματικά ανάγκη. Πριν από 10 χρόνια, λοιπόν, ο τυφώνας «Κατρίνα» είχε χτυπήσει ανελέητα τη Νέα Ορλεάνη.

Πάρα πολλές οικογένειες είχαν μείνει άστεγες, καθώς ο τυφώνας παράσυρε τα πάντα στο πέρασμα του. Έτσι, ο αγαπημένος ηθοποιός αποφάσισε να δημιουργήσει το ίδρυμα «Κάνε το σωστό» για να βοηθήσει τους πληγέντες.

Η Lower Ninth Ward ήταν η περιοχή της Νέας Ορλεάνης που χτυπήθηκε περισσότερο από το τυφώνα. Με τη δημιουργία του ιδρύματος, συγκεντρωθήκαν πάρα πολλά χρήματα, τα οποία αρκούσαν για να χτιστούν τουλάχιστον 109 καινούργια σπίτια.

Ο Μπραντ Πιτ έλαβε μέρος σε όλες τις διαδικασίες για την κατασκευή των σπιτιών, ενώ παράλληλα προσέλαβε διάσημους αρχιτέκτονες για να επιμεληθούν τις κατασκευές.

Τα καινούργια σπίτια, που κτίστηκαν, είναι αντισεισμικά, κομψά και φιλικά προς το περιβάλλον. Οι οικογένειες ήταν πάρα πολύ ενθουσιασμένες με τα εγχείρημα του διάσημου ηθοποιού.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι οικογένειες, μετά από την αξιοθαύμαστη κίνηση του Μπραντ Πιτ δέθηκαν με τον ηθοποιό, ο οποίος περνούσε πάρα πολύ χρόνο μαζί τους. Ακόμα, ο Μπραντ Πιτ πήγαινε ο ίδιος στις πληγείσες περιοχές και έλεγχε την πρόοδο των έργων.

Παράλληλα, το ζεύγος Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί ήθελαν να επιβλέπουν οι ίδιοι τις κατασκευές και έτσι αγόρασαν ένα σπίτι σε αυτή την περιοχή το 2005, το οποίο έγινε η δεύτερη τους κατοικία.

Ο ηθοποιός ήταν πάντα εκεί όταν είχαν κάποια ανάγκη οι πληγέντες, ενώ οργάνωνε συχνά συναντήσεις με τους κατοίκους και τους αρχιτέκτονες για να συζητήσει το μέλλον της περιοχής. Επιπρόσθετα, καθοδηγούσε προσωπικά τους εθελοντές και έδινε ομιλίες σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ