Η συνέντευξη του ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου στο Ράδιο Πάφος Παγκύπρια.

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου που παραχώρησε στο διευθυντή του Ράδιο Πάφος Παγκύπρια Φώτη Νικολαίδη την τετάρτη 13 δεκεμβρίου στο χώρο του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Τα Αποσπάσματα που ακολουθουν πιο κάτω αποτελούν μέρος από την συνέντευξη που μεταδόθηκε αυτούσια από το Ράδιο Πάφος Παγκύπρια την παρασκευή 22 δεκεμβρίου και ώρα 13.10.

Panama papers :

Η Κύπρος δεν συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα των χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης και ως εκ τούτου η Κύπρος παραμένει ένας καθαρός προορισμός για τα χρηματοοικονομικά θέματα εφαρμόζοντας πλήρως τα ευρωπαικά δεδομένα σε ότι αφορά την φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

Αυτό δήλωσε ο ευρωβουλευτής μέλος του ευρωπαικου λαικου κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου κατά τη διάρκεια συνέτευξης που παραχώρησε στο ράδιο πάφος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία τόνισε λευτέρης χριστοφόρου ότι υπάρχει μια συντονισμένη επίθεση για να καταργηθεί το δικαίωμα των κρατών μελών να ασκούν αυτόνομα την φορολογική τους πολιτική γιαυτο και όπως είπε υποχρεώθηκε να ασκήσει σκληρή κριτική στον πιερ μοσκοβισι ο οποίος ζητησε να καταργηθει η ομοφωνια για θεματα φορολογίας και δια πλειοψηφιας να λαμβανονται αποφάσεις πράγμα το οπόίο θα ήταν καταστροφικό για τις μικρές χώρες όπως είναι η Κύπρος.

ΕΕ και Κύπρος :

Η ΕΕ μας διδάσκει εν τη ενώσει η ισχύς και δεν μπορώ να διανοηθώ την Κύπρο έστω και μια μέρα να μην συμμετέχει στην ΕΕ υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρης Χριστοφόρου μιλώντας στο Ράδιο Πάφος.

Κληθείς να σχολιάσει το μέλλον της ΕΕ ο κύριος χριστοφόρου είπε ότι η ΕΕ έχει ισχυρο μέλλον και προοπτική και κανενα brexit δεν μπορει να την επηρεάσει .

Εμεις ως κυπρος εχουμε πολλα να ωφεληθυμε συμπλήρωσε και δεν πιστευω ότι η κυπρος θα ειχε μελλον μακρυα από την ΕΕ και δεν θα μπορουσε να υπέγραφε όλες αυτές τις ενεργειακες συμφωνιες εάν δεν ηταν χωρα μελος.

ΕΕ και νέοι :

Ο νέοι μας πρέπει να αντιληφτούν ότι η ΕΕ είναι το σπίτι τους και θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις τεράστιες δυνατότητες που τους προσφέρει υποστήριξε ο κύπριος ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου ο κατά τη διάρκεια συνέντευξης του που παραχώρησε στο Ράδιο Πάφος .

Αναφερόμενος προς τους νέους της Κύπρου τους κάλεσε να συνεργαστούν με την πολιτεία για να βρουν τις διόδους να αντλούν κονδύλια και να αξιοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα .

Μείωση χρηματοδότησης ευρωπαικών κονδυλίων προς Τουρκία:

Η Τουρκία χάνει καθημερινά το τραίνο για την ΕΕ ξεκαθάρισε με εμφαντικό τρόπο στο Ράδιο Πάφος ο ευρωβουλευτής του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου .

Αυτή η Τουρκία συμπλήρωσε δεν συνάδει με το Ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Η ΕΕ για 1η φορά πρόσθεσε έκοψε χρηματοδότηση ύψους 105 εκατομμυρίων και προχώρησε σε πάγωμα άλλων 70 εκατομμυρίων για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Καταλήγοντας στο σχόλιο του για τις περικοπές της χρηματοδότησης προς την Τουρκία ο κύριος Χριστοφόρου είπε ότι η Τουρκία με τις δομές που έχει δεν συνάδει με τις αρχές και αξίες της Ε.Ε. .

Ερτογαν και συνθήκη Λωζανης:

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου μιλώντας στο Ράδιο Πάφος και κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του Ερτογάν στην Ελλάδα και το ζήτημα που έθεσε για επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης δήλωσε ότι η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά σε έναν ανιστόρητο τούρκο πρόεδρο αφού η Τουρκία διαχρονικά από το 1923 δεν σεβάστηκε τα δικαιώματα των ελλήνων χριστιανών που παρέμειναν στη Τουρκία .

Είναι συγκλονιστικό συμπλήρωσε πως αυτή η χώρα κατόρθωσε να εξαφανίσει όλους τους χριστιανούς από τα εδάφη της.

Συμπληρώνοντας ο κύριος Χριστοφόρου είπε ότι για να αντιληφτεί κάποιος ποιος σεβάστηκε τη Λωζάννη δεν έχει παρά να δει τι πληθυσμός ελλήνων χριστιανών ήταν το 23 στην Τουρκία και τι είναι σήμερα και τι πληθυσμός μουσουλμάνων ήταν στη Θράκη και τι είναι σήμερα.

Απολογισμός πεπραγμένων του έργου των 3 1/2 χρόνων της θητείας του Λευτέρη Χριστοφόρου στο Ε.Κ.:

Ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού συναγερμού Λευτέρης Χριστοφόρου κατά την διάρκεια συνέντευξης του που παραχώρησε στο Ράδιο Πάφος επιχειρώντας ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του στο ΕΚ θεωρεί ως σημαντικές τις παρεμβάσεις του στην μεγαλύτερη ομάδα του ΕΚ όπως είναι το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα για την διατήρηση της γραμμής υποστήριξης των θέσεων της Κύπρου , της προστασίας που τυγχάνει από την ΕΕ η ενεργειακή προοπτική της Κύπρου , των προσπαθειών που καταβάλλει για δωρεάν διαδίκτυο στη Κύπρο και για άντληση κονδυλίων στους αγρότες , σε κοινωνικά προγράμματα , των παρεμβάσεων του για παραχώρηση κονδυλίων για έρευνα και καινοτομία και πολλά άλλα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ