Καταγγελίες που αφορούν την μεταφορά των σφαγείων.

Σε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την μεταφορά των σφαγείων στα σημεία πώλησής τους προέβη το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλώντας τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να λάβουν άμεσα μέτρα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Κυριάκου εξήγησε ότι το Κόμμα για τα Ζώα από το 2014 έχει επισημάνει αδυναμίες στη μεταφορά κρεάτων από τα φορτηγά – ψυγεία τις οποίες και έχει επισημάνει στις Υπηρεσίες χωρίς όμως όπως φαίνεται να έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα όπως προνοεί η Ευρωπαική Νομοθεσία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των πολιτών.

Ανάμεσα στα προβλήματα που έχει εντοπίσει το Κόμμα για τα Ζώα και έχει επισημάνει είναι ότι οι μεταφορείς δεν χρησιμοποιούν προστατευτικά ρούχα και καπέλα, οι πόρτες των ψυγείων μένουν ανοικτές για αρκετή ώρα κατά την διάρκεια της μεταφοράς ενώ δεν έχουν τοποθετηθεί ειδικές φυσούνες ώστε η μεταφορά των κρεάτων να είναι ασφαλής.

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι εάν δεν διορθωθούν αυτά τα ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα προχωρήσει σε καταγγελίες στην Ε.Ε.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ