Μάχες μαθητών στην Πάφο

Ανησυχητικές διαστάσεις προσέλαβαν τα επεισόδια μεταξύ μαθητών, που προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις, σε Λύκειο της Πάφου.

Τα επεισόδια μεταξύ των μαθητών, εκτυλίχθησαν σε σχολείο της Πάφου, στο πλαίσιο της διεξαγωγής εκλογικής διαδικασίας των εκπροσώπων της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών .

Το ΕΛΑΜ κατηγορεί την ΕΔΟΝ για τα επεισόδια, λέγοντας ότι η παράταξη του ΑΚΕΛ δεν άντεξε την εκλογή, στη θέση του Προέδρου της ΕΣΕΜ, μαθητή, ο οποίος πρόσκειται στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο .

Η ΕΔΟΝ απορρίπτει κατηγορηματικά, καταδικάζοντας τα επεισόδια.

Παράλληλα, η ΕΔΟΝ κατηγορεί την Μαθητική Παράταξη του ΔΗΣΥ (ΜΑ.ΚΙ) ότι «προχώρησε σε μία αγαστή συνεργασία με το ΕΛΑΜ, με σκοπό το διαμοιρασμό θέσεων στα συλλογικά όργανα της ΕΣΕΜ Πάφου».

Μάλιστα, η ΕΔΟΝ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «για άλλη μια φορά οι εθνικιστές ένωσαν δυνάμεις». Η ΝΕΔΗΣΥ απορρίπτει τις τοποθετήσεις της ΕΔΟΝ, υποστηρίζοντας ότι ο εκλελεγμένος πρόεδρος της ΕΣΕΜ Πάφου δεν είναι ΕΛΑΜίτης, είναι ανεξάρτητος και δεν έχει καμιά σχέση με το ΕΛΑΜ, "αδειάζοντας" ουσιαστικά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο.

Όπως αναφέρει η ΝΕΔΗΣΥ, «ο λαϊκισμός της νεολαίας του ΑΚΕΛ δεν έχει όρια και θα θυσίαζαν τα πάντα για την στήριξη μιας καλοδουλεμένης επιχείρησης προπαγάνδας».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο νοσοκομείο κατέληξαν πέντε 17χρονοι μαθητές, οι οποίοι έτυχαν εξετάσεων και απολύθηκαν.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα σε Λύκειο της Πάφου χθες κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μαθητικών εκλογών, όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, οι πέντε μαθητές (4 της ΜΑΚΙ και ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος) δέχθηκαν επίθεση από ομάδα μαθητών διαφόρων σχολείων.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ