Κριτική από την νεολαία

Αμηχανία αλλά και αντιδράσεις φαίνεται να προκαλούνται στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος μετά και από τη σύλληψη του Δημάρχου της Πάφου και μέλος του ΔΗΚΟ Σάββα Βέργα.

Η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε την αναστολή της συμμετοχής του Σάββα Βέργα στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ μέχρι νεωτέρας. Ωστόσο, οι νέες φωνές του ΔΗΚΟ με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, θέτουν επιτακτικά και πρακτικά θέμα διαφάνειας και πάταξης της διαπλοκής.

Τόσο η υπόθεση Μιχαηλίδη όσο και η εμπλοκή του ονόματος του Δημάρχου Πάφου στην υπόθεση Αρίστο, φαίνεται να λαβώνει ιδιαίτερα το ΔΗΚΟ και να θέτουν θέμα αξιοπιστίας του κόμματος.

Η νεολαία του ΔΗΚΟ, φαίνεται να προσπαθεί να απαγκιστρώσει το κόμμα από αμαρτίες παλαιότερων κομματικών στελεχών και μελών αλλά και από σκιώδεις πρακτικές.

Ήδη, ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ, Γιάννης Παναγιώτου, έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, να εγγραφεί ως θέμα συζήτησης η πειθαρχική εξέταση της συμπεριφοράς του Σάββα Βέργα και η λήψη πειθαρχικών μέτρων ενώ παράλληλα επαναφέρει το θέμα ενεργοποίησης της πρόνοιας του καταστατικού για το Πόθεν Έσχες.

Σύμφωνα με τη Νεολαία του ΔΗΚΟ, ανεξαρτήτως αθωότητας ή ενοχής, η εμπλοκή του Σάββα Βέργα στην υπόθεση Αρίστο, χαρακτηρίζεται ως προβληματική και θα πρέπει να κριθεί με πολιτικούς όρους από τα αρμόδια όργανα του ΔΗΚΟ.

«Συμπεριφορές στελεχών που μειώνουν το ηθικό κύρος και θίγουν την αξιοπρέπεια του κόμματος» σημειώνει η ΝΕΔΗΚ, «αποτελούν σημαντικό ρόλο για λήψη πειθαρχικών μέτρων που μπορούν να οδηγήσουν στην αποβολή από το κόμμα».

Σημαντικό είναι το γεγονός, πως πέραν από τη λήψη πειθαρχικών μέτρων στην περίπτωση του Σάββα Βέργα, η ΝΕΔΗΚ, επαναφέρει στο προσκήνιο την θέση της για ενεργοποίηση του Πόθεν Έσχες.

Σημειώνεται πως στα πλαίσια του Καταστατικού Συνεδρίου του ΔΗΚΟ, τον περασμένο Οκτώβριο, υιοθετήθηκε η πρόταση της ΝΕΔΗΚ για καταστατική αλλαγή σε σχέση με το πόθεν έσχες για τα περιουσιακά στοιχεία και τις επαγγελματικές σχέσεις των στελεχών του ΔΗΚΟ που εκλέγονται ή διορίζονται σε πολιτειακά αξιώματα.

Μία απόφαση η οποία ωστόσο έχει μείνει στο ψυγείο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ