«Φωτιά» και πάλι στην τιμή των καυσίμων – Αυξήσεις αποφάσισε το Υπ. Συγκοινωνιών

Νέο χαράτσι στην τιμή των καυσίμων, ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση με το Υπουργείο Συγκοινωνιών. Την ώρα που ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέες φορολογίες, η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή ενός επιπλέον σεντ στην τιμή των καυσίμων, με σκοπό τη συγκέντρωση περίπου €10-11 εκατ. ευρώ ετησίως, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση μικρών έργων υποδομής.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Aλέκο Μιχαηλίδη, το Υπουργείο Συγκοινωνιών κάνει κάποιες σκέψεις για επιβολή ενός σεντ το λίτρο στα καύσιμα, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς ανάπτυξης. Το θέμα βρίσκεται στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, μελετάται εσωτερικά και μέσα στην ερχόμενη βδομάδα θα σταλεί στο Υπουργικό Συμβούλιο μια σχετική πρόταση.

"Ελπίζουμε σε μια έγκριση του. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε κάποια έργα. Στην αρχή μικρότερα έργα σε κάποιες επαρχίες αλλά στη συνέχεια, αυτό το μέτρο μπορεί να χρηματοδοτήσει μεγαλύτερα έργα", σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών. Σύμφωνα με τον Αλέκο Μιχαηλίδη, από τη στιγμή που μέσω αυτής της επιβάρυνσης θα υπάρχει ένα σταθερό ποσό κατά έτος, στόχος είναι, η υλοποίηση μεγαλύτερων έργων σε βάθος χρόνου.

 

http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=135610&catid=31