Περιμένουμε ο ΓΓ του ΟΗΕ να πάρει την πρωτοβουλία.

Η θέση της δικής μας πλευράς είναι ότι θέλουμε και περιμένουμε ο ΓΓ του ΟΗΕ να πάρει την πρωτοβουλία για να ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση από εκεί όπου είχαμε φτάσει στο πλαίσιο των διαδικασιών των ΗΕ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Εκτενή ενημέρωση του Εθνικού από τον ΠτΔ για Κυπριακό και ενεργειακά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε χθές, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Συμβουλίου Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι «στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, με το σχήμα της συμμετοχής των αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων στην παρουσία των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε εκτενή ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ, κα Λουτ, και γενικότερα για τις εξελίξεις γύρω από το εθνικό θέμα κατά την τελευταία περίοδο.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως την κατέθεσε στην κα Λουτ, δηλαδή την ετοιμότητα και τη θέληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη της διαπραγμάτευσης από το σημείο όπου αυτή είχε διακοπεί στο Κραν Μοντανά και με δεδομένο το πλαίσιο Γκουτέρες.

Συγκεκριμένα, μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε και υπογράμμισε στην κα Λουτ ότι ο ίδιος ανταποκρίθηκε και κατέθεσε γραπτώς θέσεις έναντι και των έξι παραμέτρων που πρότεινε ο ΓΓ με το πλαίσιο.

Αυτό υπογράμμισε και στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διευκρίνισε στην κα Λουτ ότι ανταποκρινόμαστε πλήρως στην έκκληση του ΓΓ για επανέναρξη διαπραγματεύσεων.

Αναμένουμε βεβαίως το αποτέλεσμα της διερευνητικής αποστολής την οποίαν ανέλαβε η κα Λουτ.

Πηγή: ΚΥΠΕ