Για την προστασία των θαλασσίων χελωνών.

Οδηγίες προς το ευρύ κοινό ώστε να προστατευτούν κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών οι θαλάσσιες χελώνες που επισκέπτονται τα παράλια της Κύπρου για αναπαραγωγή, δίνει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, το ΓΤΠ αναφέρει ότι «το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την προστατευόμενη περιοχή Λάρας – Τοξεύτρας αλλά θα πρέπει να τηρεί την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανονισμούς, για την προστασία των θαλασσίων χελωνών».

Σημειώνεται ότι εντός της προστατευόμενης περιοχής Λάρας - Τοξεύτρας απαγορεύεται η τοποθέτηση ομπρελών, κρεβατιών, αντίσκηνων, τροχόσπιτων και άλλων, η παραμονή πάνω στην παραλία και την παραλιακή περιοχή κατά τη νύχτα, αρχίζοντας μια ώρα πριν από τη δύση του ήλιου και η οδήγηση οποιουδήποτε οχήματος πάνω στις παραλίες.

Απαγορεύεται, επίσης, «η χρήση ή αγκυροβόληση σκάφους στην περιοχή, το ψάρεμα με οποιονδήποτε τρόπο (δίκτυα, ψαροτούφεκο κ.λπ. εκτός από το καλάμι), το μάζεμα καβουριών από την παραλία τα οποία είναι προστατευόμενο είδος σε όλη την Κύπρο ενώ απαγορεύεται το πέταμα σκουπιδιών και το άναμμα φωτιάς (κάρβουνα, κ.λπ.) πάνω στην παραλία ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο στην περιοχή».

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ