Υποψήφιοι δήμαρχοι

Καταλόγους με προσωπικότητες που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στην έκκληση της τοπικής κοινωνίας για συναινετική πρόταση σε σχέση με το πρόσωπο που θα αναλάβει να οδηγήσει τον πολυτραυματισμενο δήμο της Πάφου τα επόμενα δυο κρίσιμα χρόνια, πριν το 2017, που η πόλη θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, καταρτίζουν στις αρχές της εβδομάδας τα κόμματα στην Πάφο.

Από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα οι τοπικές ηγεσίες των κομμάτων είχαν συναντήσεις τόσο με τους αρχηγούς των κομμάτων τους όσο και με τις ηγεσίες των υπολοίπων κομμάτων σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στο καθολικό αίτημα της κοινωνίας για συνεννόηση και συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ επιμένουν στην εξεύρεση προσωπικότητας που θα μπορούσαν να αποδεχτούν τόσο οι ψηφοφόροι τους αλλά και τα τοπικά στελέχη των οποίων οι φιλοδοξίες αγγίζουν και τον δημαρχιακό θώκο.

Προκειμένου μάλιστα να αποκλείσουν πιθανές αντιδράσεις προσανατολίζονται σε πρόσωπα που θα ήταν πρόθυμα να αναλάβουν την μοναδική αυτή αποστολή να γεφυρώσουν τις διαφορές στο δημοτικό συμβούλιο, να βγάλουν τον δήμο από το τέλμα και να οδηγήσουν την πόλη στις εκλογές του 2016 χωρίς να επαναδιεκδικουν οι ίδιοι το χρίσμα.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά τα κομματικά επιτελεία θεωρούν ότι ο μεταβατικός αυτός δήμαρχος θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολα αποδεκτός και συνεπώς και το έργο του ευκολότερο.

Από την θέση αυτή φαίνεται να διαφοροποιείται κάπως το ΑΚΕΛ το οποίο επιδιώκει την στήριξη προσωπικότητας αποδεκτής από την τοπική κοινωνία με αριστερές όμως καταβολές και ανθρώπου που θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά κυρίως στην σύζευξη των στόχων της τοπικής αρχής και του οργανισμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Στελέχη κομμάτων διαμηνύουν πάντως ότι ανεξάρτητα από τις διαβουλεύσεις των τοπικών ηγεσιών θα πρέπει να δοθεί η πραγματική δυνατότητα έκφρασης στους πολίτες μέσα από την κάλπη. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη εξαγγείλει το ενδιαφέρον τους τόσο μέλη του δημοτικού συμβουλίου όσο και άλλα κομματικά στελέχη από όλους σχεδόν τους κομματικούς χώρους.

Όλα τα κόμματα επιδιώκουν , με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών τους, την κάθαρση και την εξυγίανση στην τοπική αρχή αλλά και την ανάληψη συλλογικής ευθύνης προκειμένου η Πάφος να υλοποιήσει με επιτυχία τις εθνικές ευθύνες που αναλαμβάνει το 2017.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ