Πολιτιστική Ατζέντα Εκδηλώσεων Σάββατου.

Η Οργάνωση Αντιστασιακών Πάφου και το Ίδρυμα Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Νίκου Νικολαΐδη, συνδιοργανώνουν την ετήσια εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες της αντίστασης και τους αποβιώσαντες συντελεστές του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Κύπρου, που λειτούργησε ενάντια στο πραξικόπημα και μετέδωσε το ιστορικό διάγγελμα του Προέδρου Μακαρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 και ώρα 8:20 π.μ. στο χώρο όπου λειτούργησε ο Ελεύθερος Ραδιοσταθμός (εργαστήριο Νίκου Νικολαΐδη), έναντι Δικαστικού Μεγάρου Πάφου.

Το καθιερωμένο μνημόσυνο, για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία στις 8.30 το πρωί.

O συνθέτης και ερμηνευτής Ανδρέας Α. Αρτέμης διοργανώνει τη μουσική παράσταση «Θαλασσοτρόπια» στο Αμφιθέατρο Τάλας το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 στις 8:30 το βράδυ.

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής διοργανώνει συναυλία με θέμα την Κύπρο και τις μαύρες επετείους.

Συμμετέχουν οι Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Δημήτρης Μεσημέρης, Δημήτρης Φανής και Κατερίνα Παράσχου και χορωδίες.

Σάββατο 15 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στην Πολιτιστική σκηνή της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Είσοδος Ελεύθερη.

Το 3o Youth Colour Festival είναι γεγονός!

Σάββατο από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το προαύλιο της Αίθουσας πολλαπλής χρήσης στην Κυπερούντα θα γεμίσει με χρώμα.

Φέτος, εκτός από το Youth Colour Festival, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το Kids in Colour που θα ξεκινήσει από τις 3 το απόγευμα, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας με τα χρώματα.

Το AfroBanana Festival επέστρεψε διοργανώνοντας για ακόμα μια χρονιά μια σειρά από εκδηλώσεις από 13 μέχρι και16 Ιουλίου.

Η ομάδα Alternative Brains Rule κατασκηνώνει στα ωραία Λεύκαρα της επαρχίας Λάρνακας και παρουσιάζει μια εκλεκτή επιλογή ζωντανών μουσικών εμφανίσεων και διάσημων DJs, εργαστήρια βιωσιμότητας, ευεξίας και δημιουργικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και πολλά αλλά.

Οι πύλες ανοίγουν από τις 3 το απόγευμα και κλείνουν αργά το βράδυ.

Η Synesthesia παρουσιάζει περήφανα τον DJ LUIGI MADONNA το Σάββατο από το μεσημέρι μέχρι αργά, ένα 24ωρο μίνι φεστιβάλ στο μαγικό δάσος της Άλασσας της επαρχίας Λεμεσού.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα βρείτε επίσης την Αγορά Χειροτεχνίας, συνεδρίες face painting και πολλά άλλα.

Την ευριπίδεια τραγωδία «Τρωάδες» παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, με ένα εκλεκτό επιτελείο πρωταγωνιστών και τη Ρούλα Πατεράκη στον ρόλο της Εκάβης.

Σάββατο στις 9 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Κουρείου στη Λεμεσό.

Η θεατρική ομάδα Poınt To Contemporary Theater παρουσιάζει την πρωτότυπη θεατρική παράσταση:

«Ουουου …! Γεναίτζες!»

το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ στο θέατρο Wherehouse στη Λευκωσία.

Οι Active Member, το θρυλικό ελληνικό low bap γκρουπ, συμπληρώνει το 2023, 31 χρόνια δράσης και το γιορτάζει με μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτό, εμφανίζεται το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο Κοινοτικό Θεατράκι Λυμπιών.

Το King of Kings Fights επιστρέφει στην Κύπρο για 6η φορά με ακόμη μεγαλύτερους και συναρπαστικούς αγώνες.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο Δήμου Ιδαλίου, στη Λευκωσία.

Την νεοελληνική κωμωδία "Δεν Ακούω, Δεν βλέπω, Δεν μιλώ" ανεβάζει το Θέατρο Ανεμώνα στη Λευκωσία το Σαββατοκυρίακο στις 8:30 το βράδυ.