Η φωτιά κατέκαψε έκταση τεσσάρων δεκαρίων.

0
226

Λίγο μετά τις 8 το πρωί κατασβέσθηκε πλήρως η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 το πρωί σήμερα στην περιοχή του Πύργου Τυλληρίας στο Δάσος της Πάφου.

Την φωτιά εντόπισε έγκαιρα υπάλληλος του Τμήματος Δασών με αποτέλεσμα να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά πριν εξαπλωθεί.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιστρατεύθηκαν 8 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, ένα πυροσβεστικό όχημα βυτιοφόρο του πυροσβεστικού σταθμού υπαίθρου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, τα δύο αεροπλανάκια του Τμήματος Δασών και τα δύο ελικόπτερα που εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η φωτιά κατέκαψε στο πέρασμα της έκταση τεσσάρων δεκαρίων από άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και πεύκα.

Παρόλο που τα αίτια της φωτιάς συνεχίζουν διερευνώνται εντούτοις ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών σε δηλώσεις του άφησε αιχμές για εμπρησμό λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο κ. Τσιντίδης είπε ότι μετά από πληροφορίες διαπίστωσε ότι υπήρχε δυσαρέσκεια κάποιων ατόμων που είχαν αιτηθεί εργασία στο Τμήμα κατά τις διαδικασίες του Μαίου και δεν προσελήφθησαν.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here