Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οδηγήθηκαν εκ νέου σήμερα οι δύο από τους 4 λειτουργούς οι οποίοι κατηγορούνται για το σκάνδαλο των πινακίδων στο Δήμο Πάφου.
Πρόκειται για τους Σάββα Σάββα τέως Δημοτικό Μηχανικό, και τον υπάλληλο του λογιστηρίου του Δήμου, Χρίστο Γεωργίου.
Ο τέως Δημοτικός Μηχανικός Σάββα Σάββα απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες όπως είχαν πράξει σε προηγούμενη δικάσιμο ο Γραμματέας του Δήμου Πάφου Θέμης Φιλιππίδης και ο πρώην οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Δημήτρης Πατσαλίδης.
Ο υπάλληλος του λογιστηρίου του Δήμου Χρίστος Γεωργίου δια του συνηγόρου του ζήτησε αναβολή απάντησης προκειμένου να εξετάσει μαρτυρικό υλικό το οποίο αναμένεται να φθάσει στα χέρια του με το δικαστήριο να κάνει το αίτημά του αποδεκτό και να ορίζει ως νέα ημερομηνία απάντησης στις κατηγορίες την 24η Μαίου.
Οι τρείς κατηγορούμενοι στην υπόθεση αναμένεται να προσαχθούν εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου στις 20 Σεπτεμβρίου όπου και θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία.
Εν τω μεταξύ συγκλονισμένη είναι η Πάφος από την απόφαση του Κακουργιοδικείου για τους 5 καταδικασθέντες στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.
Με σημερινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες και όσοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής είπε ότι θα πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους να λειτουργούν αποτελεσματικότερα, αφού ο ίδιος πρώτος κατήγγειλε ότι υπήρχαν σκιές στην υπόθεση του ΣΑΠΑ χωρίς όμως κανείς να λάβει σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες του.
ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ

