Θα πρέπει να αλλάξουμε την βάση του διαλόγου.

0
94

Η βάση των συνομιλιών που επιδιώκουν το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ δυσχεραίνουν την θέση μας αφού η δημιουργία αυτού του κράτους το οποίο επιδιώκεται είναι δυσλειτουργική και δεν θα αντέξει στο χρόνο δήλωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαικών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Ανδρέας Θεοφάνους.

Ο κ. Θεοφάνους είπε ότι θα πρέπει να αλλάξουμε την βάση του διαλόγου, η οποία διολίσθησε από θέμα εισβολής και παράνομης κατοχής σε μια απλή δικοινοτική διαφορά αφού ενημερώσουμε και πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τον διεθνή παράγοντα για την πραγματική εικόνα του προβλήματος.

Ο κ. Θεοφάνους εξήγησε ότι υπό τις περιστάσεις και μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κρανς Μοντάνα η ορθότερη προσέγγιση είναι η εξελικτική δηλαδή σταδιακά να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές ΕΚ και ΤΚ πριν προχωρήσουμε σε μια απευθείας λύση.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοφάνους σχολίασε τις προτάσεις των υποψηφίων για την διαχείριση του Κυπριακού λέγοντας ότι η θέση της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση από εκεί που έμεινε δεν είναι ορθή, και επεσήμανε ότι όσοι ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να πάμε σε νέα βάση διαπραγμάτευσης δεν έχουν αποτυπώσει μια ξεκάθαρη θέση.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here