Πολιτιστική Ατζέντα Σάββατο 22/7/2023.

Το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών διοργανώνει την 9η συνάντηση πολιτισμού «Κύπρος -Πόντος - Καππαδοκία- Δρόμοι παράλληλοι».

Η εκδήλωση θα κάνει την έναρξη της στις 7 το απόγευμα με πατινάδα που θα ξεκινήσει από την πλατεία Θερμοπυλών και κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου στο Κέντρο της Πάφου.

Στις 8 θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία Κέννεντυ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχονται Κύπρο και παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση, συναίσθημα και αγαπημένα τραγούδια.

Σάββατο στις 9 το βράδυ στη Πολιτιστική Σκηνή Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στη Λεμεσό.

Το Windcraft Music Fest επιστρέφει στα Κατύδατα, το χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, για 9η φορά, το Σαββατοκυρίακο από τις 4 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ και υπόσχεται να προσφέρει μαγικές στιγμές μουσικής συνύπαρξης.

Η φετινή εκδήλωση θα φιλοξενήσει συγκροτήματα και μουσικούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το πρώτο φετινό HOT SUMMER DJ PARTY στο Καλό χωριό Λεμεσού έφθασε και θα προσφέρει διασκέδαση και ψυχαγωγία ενώ θα πωλούνται και διάφορα εδέσματα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σάββατο στον χώρο εκδηλώσεων Καλού Χωριού Λεμεσού στις 8 το βράδυ.

Διοργανώνεται Σάββατο το Pervoli Fest, στις 7 το απόγευμα στον Λυθροδόντα της επαρχίας Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, φαγητό και ποτό.

Για έκτη χρονιά, ο μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός AEI Audiovisual Forum, με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, μέσω του προγράμματος «Πολιτισμός», και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου.

Το φετινό Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, από τις 17 έως τις 23 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα προβληθούν ταινίες από 14 χώρες και κατά τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ θα διαδραματίζονται παράλληλες δράσεις.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 8 το βράδυ με την απονομή βραβείων και μουσική παράσταση.

Οι Rumba Attack είναι ένα μουσικό σχήμα που συνθέτει τη δική του πρωτότυπη ορχηστρική μουσική με ακούσματα και ήχους από τη Μέση Ανατολή και την Ελλάδα.

Σάββατο παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ στο θέατρο Ριάλτο στις 9 το βράδυ.

Το Θέατρο Ανεμώνα στη Λευκωσία παρουσιάζει την κωμωδία «Δεν Ακούω, Δεν βλέπω, Δεν μιλώ», το Σαββατοκυρίακο στις 8:30 το βράδυ.

Η θεατρική ομάδα Poınt To Contemporary Theater παρουσιάζει την θεατρική παράσταση: «Ουουου …! Γεναίτζες!».

Σάββατο στις 8:30 το βράδυ στο Θέατρο Wherehouse στη Λευκωσία.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει την παράσταση Λυσιστράτη με την Χριστιάνα Αρτεμίου, το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας.

Ένα μοναδικό πρόγραμμα ταινιών- πολιτισμικό ψηφιδωτό από όλες τις γωνιές της γης έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κινηματογραφόφιλο κοινό.

Κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της πρωτεύουσας, ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών αναβιώνει στον Θερινό Κινηματογράφο της Λευκωσίας «Κωνστάντια» με διακεκριμένες ταινίες.

Σάββατο στις 9 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία Dog.