Απογοήτευση για τα νεα ωράρια

Με υπερβολικό ζήλο και ταχύτητα που δεν επεδείχθηκε στην περίπτωση της μείωσης των ενοικίων επαγγελματικής στέγης , η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει αποφασίσει την επέκταση των Τουριστικών Περιοχών και Τουριστικών Ωραρίων σε όλη την Κύπρο, σημειώνει η ΠΟΒΕΚ. 

Ο γραμματέας –διευθυντής της ΠΟΒΕΚ Πάφου Χαρίδημος Παπαδόπουλος τόνισε στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ότι η οργάνωση εξετάζει με τους Νομικούς της Συμβούλους τα σχετικά διατάγματα θεωρώντας ότι η έκδοση των νέων διαταγμάτων γίνεται καθ υπέρβαση των εξουσιών που της παρέχει η κείμενη νομοθεσία.

Επισημαίνει επίσης ότι η πλήρης κατάργηση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων που προωθεί η αρμόδια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα επιφέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που επιδιώκει και προβάλλονται ως επιχειρήματα δηλαδή η αναζωογόνηση της αγοράς και η στήριξη της απασχόλησης.

Είναι μια απόφαση, σημειώνει ο Χαρίδημος Παπαδόπουλος, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένου κύκλου μεγαλοεπιχειρηματιών, ιδιοκτητών εμπορικών κέντρων και αλυσίδων πολυκαταστημάτων με στόχο τον διαμερισμό της «πίττας» του εμπορίου εις βάρος των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων .

Στην πρακτική της εφαρμογή αυτή η απόφαση θα κλείσει επιχειρήσεις, θα αυξήσει την ανεργία και δεν θα βοηθήσει την πραγματική οικονομία, κατέληξε ο Χαρίδημος Παπαδόπουλος. Η ΠΟΒΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης δυναμικών αποφάσεων για το θέμα.

RADIO PAFOS