Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Ο ήλιος ξεραίνει τα μαλλιά και κάνει τραχιά την εξωτερική στοιβάδα τους.

Το καλοκαίρι τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται πάρα πολύ από τον ήλιο σε συνδυασμό μάλιστα με το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας γίνονται πιο τραχιά.

Τα μαλλιά μας αφυδατώνονται με αποτέλεσμα να αφαιρείται το φυσικό προστατευτικό τους λίπος και έτσι θαμπώνουν, ξεθωριάζουν και αγριεύουν.

Πλέον εσείς με απλά βήματα μπορείτε να προστατεύσετε τα μαλλιά σας και να φαίνονται πιο υγιή σύμφωνα με το "msn ευ ζην".

1) Κόψετε τα μαλλιά σας

Όταν κόψετε τα μαλλιά σας τότε θα αφαιρέσετε τη ψαλίδα και τότε θα δείχνουν πιο υγιή και θα δυναμώσουν. Αν αφήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πάρα πολύ τότε οι θύλακες των τριχών καταπονούνται από το βάρος, ενώ η τρίχα φθείρεται.

2) Καπέλο

Όταν κάθεστε στον ήλιο προσπαθήστε να φοράτε καπέλο. Έτσι θα προφυλάξετε και τα μαλλιά σας και το δέρμα σας από τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρκίνο του δέρματος.

3) Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης

Χρησιμοποιείτε αντηλιακά φίλτρα για τα μαλλιά, τα οποία τα προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και εμποδίζουν το ξεθώριασμα των βαμμένων μαλλιών.

4) Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας από το νερό της θάλασσας και της πισίνας

Κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ή την πισίνα, πρέπει να τα ξεβγάζετε με γλυκό νερό. Έτσι δεν θα απορροφούν το αλάτι ή το χλώριο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό κοντίσιονερ που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

5) Μην τα χτενίζετε βρεγμένα

Μην χτενίζετε ποτέ τα μαλλιά σας βρεγμένα και ειδικά όταν είναι ακόμη επάνω τους το αλατόνερο, καθώς είναι πολύ πιο εύθραυστα και θα τα σπάσετε.

6) Αποφεύγετε το πιστολάκι

Ο ζεστός αέρας αφυδατώνει τα ήδη ταλαιπωρημένα από τη θάλασσα και την πισίνα μαλλιά σας. Αφήστε τα να στεγνώσουν αργά και φυσικά.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ