Το κόμμα για τα ζώα ενάντια στην έκδοση μαθητικής κυνηγετικής άδειας

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου σε μια προσπάθεια να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την έκδοση μαθητικής κυνηγετικής άδειας σε παιδιά 14 ετών δήλωσε στο ΡΠ ο Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Κυριάκου.

Ο κ. Κυριάκου δήλωσε ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί καταστροφή για την κοινωνία, αφού εξοικειώνει τα παιδιά από νεαρή ηλικία με την άσκηση βίας ενώ δεν είναι τυχαίο ότι άτομα τα οποία κακοποιούν ζώα δεν διστάζουν να προβούν σε βίαιες πράξεις και εναντίον των συνανθρώπων τους.

Ο κ. Κυριάκου είπε επίσης ότι το νομοσχέδιο αυτό επιτρέπει τη χρήση αεροβόλου και φλομπέρ και είναι ένας έμμεσος τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κυνηγούν αμπελοπούλια. Ο κ. Κυριάκου δήλωσε ότι απέστειλε επιστολή στον ΠΤΔ ενώ θα ζητήσει συνάντηση με τον ΠΤΒ Δημήτρη Συλλούρηκαι την κ. Κουρσουμπά επίτροπο των δικαιωμάτων του Παιδιού σε μια προσπάθεια να μην ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο. Καταλήγοντας ο κ. Κυριάκου εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα οργανωμένα σύνολα γονέων δεν έχουν αντιδράσει σε αυτό το προτεινόμενο νομοσχέδιο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ