Ελπίδες για ουσιαστική παρέμβαση του ΠΤΔ στην Υγεία

Την ευχή αυτή τη φορά η παρέμβαση του ΠΤΔ στον τομέα της Υγείας να είναι ουσιαστική και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα εξέφρασε στο ΡΠ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης.

Ο κ. Πετέλης είπε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα κρατικά νοσηλευτήρια δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας εάν δεν γίνουν βήματα αποφασιστικά και δεν παρθούν τολμηρά μέτρα εξυγίανσης.

Δυστυχώς το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας φραστικής αντιπαράθεσης των εμπλεκόμενων μερών χωρίς όμως ρεαλιστικές προτάσεις και διάθεση από πλευράς του Υπουργείου να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και την διαρκή υποβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων που σπρώχνει τους πολίτες να αναζητήσουν θεραπεία στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Πετέλης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο καταδυτικό περιστατικό στην Πάφο λέγοντας ότι για περισσότερο από ένα χρόνο η κυβέρνηση αρνείται να πληρώσει τους νοσηλευτές που εργάζονται για να παρέχουν αυτή την υπηρεσία εκτός ωραρίου.

Όταν διαδραματίστηκε το συμβάν είπε ο κ. Πετέλης οι νοσηλευτές αν και βρίσκονταν εκτός Πάφου αξιολογώντας την κρισιμότητα της κατάστασης ήρθαν και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους γιατί έτσι τους υπαγορεύει η συνείδησή τους να πράξουν.

Το Υπουργείο θα επένδυε στους νοσηλευτές που παρέχουν αυτή την υπηρεσία 15 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, ενώ στον ιδιωτικό τομέα χρειάζονται 15 χιλιάδες ευρώ είπε ο κ. Πετέλης.

Αυτό είναι αρκετό για να διακρίνει κάποιος ότι υπάρχουν αλλότρια κίνητρα και κατέληξε ότι οι νοσηλευτές θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα παρέμβουν εκεί που θα κριθεί απαραίτητο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ