Να γίνεται τήρηση των συλλογικών συμβάσεων στα ξενοδοχεία

Την ρητή εντολή να τηρούνται οι συλλογικές συμβάσεις στα ξενοδοχεία έδωσε η Υπουργός Εργασίας στην συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον ΠΑΣΥΞΕ και τις συντεχνίες δήλωσε στο ΡΠ ο Γραμματέας Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΣΕΚ Μιλτιάδης Μιλτιάδους.

Ο κ. Μιλτιάδους είπε ότι δυστυχώς είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι συλλογική σύμβαση καταστρατηγείται με αποτέλεσμα και η προσπάθεια της Υπουργού να διοχετεύσει λήπτες του ΕΕΕ στην ξενοδοχειακή βιομηχανία δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κ. Μιλτιάδους είπε ότι οι συντεχνίες καλούνται να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και όπου διαπιστώνουν ότι οι συμβάσεις δεν τηρούνται θα προχωρούν σε καταγγελία.

Ο Γραμματέας Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Νίκος Σαββίδης σχολιάζοντας την συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας διερωτήθηκε γιατί κάποιοι ξενοδόχοι καταφεύγουν στη σύναψη προσωπικών συμβολαίων. Ο λόγος είπε ο κ. Σαββίδης είναι γιατί εργοδοτούν προσωπικό με υποδεέστερους όρους από αυτούς που προβλέπει η συλλογική σύμβαση.

Ο κ. Σαββίδης χαιρέτησε την απόφαση της Υπουργού Εργασίας σύμφωνα με την οποία θα ασκείται τακτικός εποπτικός έλεγχος στα ξενοδοχεία για να διαπιστωθεί εάν τηρείται η συλλογική σύμβαση και κατέληξε ότι τόσο η ΠΕΟ όσο και οι υπόλοιπες συντεχνίες θα επαγρυπνούν και θα λάβουν δραστικά μέτρα ούτως ώστε να προστατεύσουν τους εργαζόμενους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ