Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Πάφου

Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε για πόσο καιρό ακόμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Πάφου θα χρειάζεται να συνδράμει συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, δήλωσε στο ΡΠ η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Μαρία Ζαβρού.

Η κ. Ζαβρού είπε ότι μέχρι στιγμής το Κοινωνικό Παντοπωλείο βοηθά 80 οικογένειες αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι χρήζουν βοήθειας. Για το σκοπό αυτό είπε η κ. Ζαβρού καλούμε όλους όσους έχουν ανάγκη να απευθυνθούν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να γίνουν λήπτες του ΕΕΕ και εάν η αίτηση τους απορριφθεί τότε μπορούν να προστρέξουν σε εμάς για υποστήριξη.

Η κ. Ζαβρού είπε ότι από τα 699 άτομα που υποστηρίζονταν από το κοινωνικό παντοπωλείο της Πάφου 447 άτομα δεν μπορούν να εντοπιστούν εντός της Δημοκρατίας με βάση τα στοιχεία που έχουν δώσει και ως εκ τούτου οι υπηρεσίες εικάζουν ότι τα άτομα αυτά έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Η κ. Ζαβρού καταλήγοντας είπε ότι ναι μεν η εικόνα έχει βελτιωθεί όμως ακόμα υπάρχουν άτομα τα οποία δεν έχουν εισοδήματα όμως έχουν κτηματική περιουσία και αυτά τα άτομα η Υπηρεσία Μέριμνας του Δήμου μπορεί να τα βοηθήσει.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ