Γιατί το κινητό σας ξεφορτίζεται τόσο γρήγορα;

Σας παρουσιάζουμε 7 πιθανούς λόγους για τους οποίους το τηλέφωνο σας ξεφορτίζεται γρήγορα.

Αν το κινητό σας τελειώνει γρήγορα από μπαταρία τότε το πιο πιθανόν κάνετε κάτι από τα πιο κάτω:

1) Το φορτίζετε 100%. Πολλοί λένε ότι είναι καλό για το κινητό να φορτίζεται στο 100% αλλά αυτό είναι λάθος. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως η μπαταρία του κινητού πρέπει να φτάνει στο 30-80% και να φορτίζεται λίγο και σε δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2) Αφήνετε το κινητό σας να ξεφορτίζει εντελώς. Ακόμα ένα μοιραίο λάθος για την μπαταρία. Καλύτερα να φορτίζετε το τηλέφωνο σας πριν κλείσει εντελώς. Οι ειδικοί λένε πως πρέπει να αφήνετε το κινητό να αποφορτίζεται εντελώς μόνο μια φορά στους 2 μήνες για αναβάθμιση της μπαταρίας.

3) Μην υπερθερμαίνετε τη μπαταρία σας. Όταν χρησιμοποιείτε για πολλή ώρα το κινητό σας, τότε η μπαταρία υπερθερμαίνεται. Η μπαταρία πρέπει να διατηρείτε σε θερμοκρασία μεταξύ 32-95 βαθμών. Για να ελέγξετε τη θερμοκρασία της μπαταρίας, μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές που ελέγχουν πότε το τηλέφωνο υπερθερμαίνεται και έτσι θα μπορείτε να σταματήσετε τη χρήση του.

4) Χρήση ασύρματων φορτιστών. Οι ασύρματοι φορτιστές είναι πολύ βολικοί, αλλά δυστυχώς και αυτοί μπορούν να υπερθερμάνουν το κινητό σας. Γι’ αυτό το λόγο, καλύτερα να τους χρησιμοποιήσετε όταν είναι πραγματική ανάγκη.

5) Φορτίζετε το κινητό σας όταν το έχετε μέσα στη θήκη του. Όταν το κινητό βρίσκεται στη θήκη του καλύτερα να μη το φορτίζετε. Βγάλτε τη θήκη και μετά βάλτε το στο φορτιστή γιατί αλλιώς η μπαταρία υπερθερμαίνεται.

6) Το κινητό μένει αφόρτιστο για πολύ καιρό. Πολλοί χρησιμοποιούν τα εφεδρικά κινητά που βρίσκονται στο σπίτι. Αν και δε χρησιμοποιούνται συχνά θα πρέπει να φορτίζονται τακτικά μέχρι τουλάχιστον το 50%. Οι μπαταρίες αποδυναμώνονται όταν τα κινητά μένουν αφόρτιστα για μεγάλο διάστημα.

7) Μη χρησιμοποιείτε λάθος φορτιστή. Κάθε κινητό έχει το δικό του φορτιστή και γι’ αυτό θα ήταν καλό να μην εναλλάσσεται συχνά με άλλους φορτιστές. Η φόρτιση με φορτιστές που δεν είναι κατάλληλοι για το κινητό σας μπορεί να το υπερφορτίσουν και να το χαλάσουν.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ