Οι πρώτες αντιδράσεις για τα νέα iPhones

Ποικίλες οι αντιδράσεις της τεχνολογικής κοινότητας μετά την χθεσινή παρουσίαση των νέων κινητών της Apple. Σύμφωνα με το BBC, όσοι παρακολούθησαν την παρουσίαση των νέων κινητών της Apple -της φθηνής σειράς όπως προβάλλεται από την εταιρεία καθώς και του iPhone 5S- βρέθηκαν αντιμέτωποι με διάφορες εκπλήξεις.

Μπορεί το iPhone 5S να περιλαμβάνει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και όντως να υπάρχει μια νέα φθηνότερη έκδοση η οποία θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα καθώς και το λειτουργικό σύστημα ios7 ωστόσο προκάλεσαν μεγαλύτερη έκπληξη όλα όσα δεν συμπεριλήφθηκαν στα νέα μοντέλα.

Στα νέα iPnone δεν αυξήθηκε ο αριθμός των megapixels στην κάμερα, δεν υπάρχει επιλογή μεγαλύτερης αποθήκευσης -128 GB- αλλά ούτε αυξήθηκαν οι διαστάσεις της οθόνης. Επίσης, όπως αναφέρει το BBC, το ‘φθηνό’ κινητό ίσως να μην είναι και τόσο φθηνό τελικά αφού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα στοιχίζει περισσότερα από το iPhone 4S κάτι που ίσως οδηγήσει τους καταναλωτές να αγοράσουν το προηγούμενο μοντέλο. Name

 

Στον ξένο τύπο γράφτηκαν τα εξής :

Financial Times: «Η δυνατότητα αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος θα βοηθήσει στη μείωση των κλοπών κινητών τηλεφώνων»

AllThingsD: «Ίσως το πιο εκπληκτικό πράγμα σχετικά με την αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων για το iPhone 5S είναι το γεγονός ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο σας και για να ελέγχετε τις αγορές σας στο iTunes». Ο αντιπρόεδρος της Apple, Phil Schiller επιβεβαίωσε στην AllThingsD ότι οι προγραμματιστές δεν θα έχουν πρόσβαση στα δακτυλικά αποτυπώματα των χρηστών.

Ars Technica: «Ας είμαστε ειλικρινείς,το iPhone 5S δεν είναι μια νέα συσκευή. Eίναι το iPhone 5, απλά η Apple βρήκε ένα φθηνότερο τρόπο παραγωγής του ».

Cnet: «Εγώ προσωπικά δεν θα έλεγα «προσιτή» τιμή τις 469 στερλίνες , αλλά είναι τουλάχιστον φθηνότερο από ό, τι το προηγούμενο iPhone 5».

 

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/scitech/64567#sthash.fOaECTmg.dpuf