Έρανος για να αποζημιωθεί ο Παλαιστίνιος που ανακάλυψε κενό ασφαλείας στο facebook

Ο Παλαιστίνιος χάκερ Χαλίλ Σρίατεχ ήλπιζε να πάρει αμοιβή από το Facebook για το κενό ασφάλειας που ανακάλυψε στην υπηρεσία. Όμως η εταιρεία αρνήθηκε να τον πληρώσει και ο Σρίατεχ περιμένει τώρα να πάρει το ποσό που συγκεντρώνουν σε έρανο ευαισθητοποιημένοι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας. Πριν από λίγες εβδομάδες ο Σρίατεχ, ο οποίος ζει στη Λωρίδα της Γάζας, ανακάλυψε κενό ασφάλειας που θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε να αναρτά μηνύματα στο προφίλ οποιουδήποτε άλλου χρήστη.

Για να δείξει μάλιστα ότι υπάρχει, ο χάκερ ανάρτησε ένα βίντεο του Ενρίκε Ιγκλέσιας στο προφίλ ενός φίλου του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook. Οι υπεύθυνοι του Facebook αρνήθηκαν αρχικά ότι υπήρχε κενό ασφάλειας, οπότε ο Σρίατεχ εισέβαλε στο προφίλ του ίδιου του Ζάκερμπεργκ. «Συγγνώμη που παραβιάζω την ιδιωτική σου ζωή και ποστάρω στον τοίχο σου. Δεν έχω όμως άλλη επιλογή μετά από όλες αυτές τις αναφορές που έστειλα στην ομάδα του Facebook» έγραψε ο Σρίατεχ. Οι υπεύθυνοι του Facebook αρνήθηκαν και πάλι να του δώσουν αποζημίωση επισημαίνοντας ότι είχαν παραβιαστεί οι όροι χρήσης, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την ανάρτηση μηνυμάτων στα προφίλ άλλων χρηστών.

Το Facebook προσφέρει χρηματικές αποζημιώσεις, συνήθως από 500 έως 20.000 δολάρια, στους προγραμματιστές που εντοπίζουν κενά ασφάλειας στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. «Θα μπορούσα να πουλήσω [την πληροφορία για το κενό ασφάλειας] σε δικτυακούς τόπους για χάκερ και θα κέρδιζα περισσότερα από ό,τι θα μου έδινε το Facebook» διαμαρτυρήθηκε ο Σρίατεχ στο CNN.

Η περίπτωσή του όμως συγκίνησε τον Μαρκ Μάιφρετ, Αμερικανό ειδικό σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών, ο οποίος ξεκίνησε έρανο για την αποζημίωση του Παλαιστινίου συναδέλφου του.Ο Μάιφρετ συνεισέφερε τα πρώτα 3.000 δολάρια και μέχρι σήμερα το βράδυ είχε συγκεντρώσει σχεδόν 9.000 δολάρια.

 http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-technologia/53/158386/eranos-gia-chaker-pou-den-apozimiothike-apo-to-facebook#sthash.Psq948E8.dpuf