Εν αναμονή της 5ης αγωνιστικής για την δεύτερη φάση

Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκυρίακο το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Α' Κατηγορίας με την πέμπτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης.

Μια αγωνιστική που μέσα από τα αποτελέσματα της ίσως κριθεί καθοριστική όσον αφορά την συνέχεια αλλά και την τελική έκβαση του φετινού μαραθωνίου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΠΟΕΛ

Κάνουμε αρχή από το πολύ μεγάλο και σημαντικό παιχνίδι στο Αντώνης Παπαδόπουλος ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση. Ένα παιχνίδι που επιβάλλεται να κερδίσουν και οι δυο ομάδες έχοντα η καθεμιά να υλοποιήσει τον δικό της στόχο. Από την μια η ομάδα του ΑΠΟΕΛ θέλει να διατηρηθεί στο ασφαλές +4 από την δεύτερη ΑΕΚ μειώνοντας τις αγωνιστικές που απομένουν και φτάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο. Από την άλλη η Ανόρθωση με τον Νεόφυτο Λάρκου στον πάγκο επανήλθε στις νίκες με την Νέα Σαλαμίνα μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα και επέστρεψε στην μάχη για την τρίτη θέση θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες ούτως ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει την έξοδο της στην Ευρωπή μέσω αυτής της τρίτης θέσης.

ΑΕΚ - ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες που είχε το ΑΠΟΕΛ στην προηγούμενη αγωνιστική τον πλει οφ και μείωσε την διαφορά που τους χωρίζει στους 4 βαθμούς μπαίνοντας και πάλι για τα καλά στην διεκδίκιση του τίτλου. Το μόνο που έχει να κάνει την αγωνιστική αυτή είναι να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Νέα Σαλαμίνα και να αναμένει πιθανό στραβοπάτημα του ΑΠΟΕΛ στο Αντώνης Παπαδόπουλος για να μπορέσει να μειώσει περισσότερο την διαφορά που την χωρίζει από την κορυφή.

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Μεγάλης σημασίας παιχνίδι θα γίνει και στο Τσίρειο, το μοναδικό από τα τρία παιχνίδια του πρώτου γκρουπ στο οποίο αναμετρόνται ομάδες με τον ίδιο στόχο. Τόσο ο Απόλλωνας όσο και η Ομόνοια κυνηγούν την τρίτη θέση του πρωταθλήματος η οποία θα τους εξασφαλίσει Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αναμένεται να δούμε καλό παιχνίδι από τις δυο ομάδες χωρίς πάντως να αποκλείεται και η σκοπιμότητα σε κάποια φάση του αγώνα όπως για παράδειγμα οπισθοχώρηση κάποιας από τις δυο ομάδες όταν το αποτέλεσμα θα είναι ευνοϊκό. Εκτός από την νίκη πολύ σημαντικό και για τις δυο είναι το να μην χάσουν αφού σε τέτοια παιχνίδια 6 βαθμών όπως τα χαρακτηρίζουμε η ήττα μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική και καταστροφική σε κάποιες περιπτώσεις. Ο Απόλλωνας με ενδεχόμενη νίκη του θα αυξήσει την διαφορά που τον χωρίζει απο την Ομόνοια στους 5 ενω απο την άλλη η Ομόνοια ανεβαίνει στην 3η θέση αφήνοντας πίσω της τον Απόλλωνα.

ΑΕΛ - ΕΡΜΗΣ

Οι δύο πρωτοπόρες και πλέον αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες του δεύτερου γκρουπ συγκρούονται στο Τσίρειο με φόντο την πρωτιά του ομίλου. Η ΑΕΛ αν και ξεμπέρδεψε νωρίς φαίνεται να αντιμετωπίζει με πάσα σοβαρότητα όλα τα παιχνίδια ενώ αναμένεται σε κάποια παιχνίδια ο τεχνικός της ομάδας να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε κάποιους νεαρούς. Ο Ερμής από την άλλη μετρά το απόλυτο στην δεύτερη φάση αφού κέρδισε και τα τέσσερα παιχνίδια ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη όπου βρισκόταν στο τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Ενδέχεται να δούμε παιχνίδι ανοικτό, επιθετικό και απολαυστικό και από τις δύο ομάδες μακριά από το άγχος του αποτελέσματος.

ΔΟΞΑ - ΑΡΗΣ

Δόξα και Άρης βρίσκονται σε μια απόσταση ασφαλείας 8 και 9 βαθμών από την τελευταία θέση του ομίλου και τον Εθνικό Άχνας και θα έλεγε κανείς πως δεν καίγονται για το αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όπως και να έχει όμως η βαθμολογία μια νίκη είναι ευπρόσδεκτη και για τις δύο ομάδες και θα τους επιτρέψει να ξεγνοιάσουν μια και καλή με την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία. Ακόμη και ο 1 βαθμός ίσως κριθεί ικανοποιητικός και για τις 2 ομάδες σε αυτή την μεταξύ τους σύγκρουση.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ - ΠΑΦΟΣ

Ο πλέον σημαντικός αγώνας του δεύτερου γκρουπ όχι μόνο για την 5η αγωνιστική αλλά ίσως και ολόκληρης της δεύτερης φάσης. Τα δεδομένα στο παιχνίδι αυτό είναι πολύ απλά. Ο Εθνικός Άχνας βρίσκεται στο -7 από την ομάδα της Πάφου και χρειάζεται πάση θυσία την νίκη για να επανακτήσει κάποιες ελπίδες για παραμονή. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα για τον Εθνικό Άχνας είναι καταστροφικό. Η ομάδα της Πάφου από την μεριά της με δεδομένο το πλεονέκτημα των 7 βαθμών πάει στο Δασάκι της Άχνας με σκοπό να μην χάσει, κάτι που θα της επιτρέψει είτε να διατηρήσει την διαφορά των 7 βαθμών είτε να την αυξήσει στους 10 βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την ομάδα της Άχνας. Είναι ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το οποίο αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού την Κυριακή μιας και οι αγώνες για το πρώτο γκρουπ είναι Σάββατο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ