Ο γύρος της Ευρώπης.

 Ελλάδα -Superleague.

Συνεχίζει το σερί των νικών του ο Ολυμπιακός(1-3 τον Πανιώνιο) στην Ελλάδα έχοντας φτάσει πλέον τις 16(15+1) και οδηγεί μόνος την κούρσα του πρωταθλήματος.

 

Με νίκες ωστόσο συνέχισαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ οι οποίοι κέρδισαν τον Παναιτωλικό (4-2) και τον Πλατανιά (0-3) αντίστοιχα για την μάχη της δεύτερης θέσης.

Στα άλλα 3 παιχνίδια οι έδρες είχαν την τιμητική τους αφού κέρδισαν και οι 3 γηπεδούχοι.

Οι αγώνες Ξάνθη- ΠΑΟΚ και Λεβαδιακός-Ατρόμητος αναβλήθηκαν λόγω βαριάς χιονόπτωσης.

Άλλα αποτελέσματα:

Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 4-0,

ΠΑΣ Γιάννενα- Βέροια 2-0,

Ηρακλής-ΑΕΛ Καλλονή 3-0.

Αγγλία - Premier League.

Με αναμενόμενες νίκες συνέχισαν στην Αγγλία οι Arsenal, Manchster City και Manchester United που κέρδισαν τις Newcastle(1-0), Watford (1-2) και Swansea (2-1) αντίστοιχα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής η επιβλητική νίκη της Chelsea που στοχεύει σε καλύτερη πορεία στην συνέχεια του πρωταθλήματος με την έλευση του 2016 απέναντι στην Crystal Palace με 0-3!

Σημαντική επίσης ήταν και η απώλεια της Leicester η οποία δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε από τα 11 βήματα, έμεινε στην ισοπαλία 0-0 με την Bournemouth και μοιραία έπεσε από την κορυφή όπου βρίσκεται πλέον μόνη η Arsenal.

Σε μια άλλη εξέλιξη η Leicester χάνει τον φορμαρισμένο της επιθετικό Vardy για τουλάχιστον δύο βδομάδες αφού θα υποβληθεί σε επέμβαση μετά από πρόβλημα στην βουβωνική χώρα.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά η Arsenal έκλεισε τον Mohamed Elneni από την Βασιλεία έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ ενώ σήριαλ έχει δημιουργηθεί γύρω από τον επιθετικό Pierre Emerick Aubameyang της Borussia Dortmund τον οποίο διεκδικούν Arsenal και Liverpool με το πιθανό ποσό πώλησης του να φτάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλα αποτελέσματα:

West Ham-Liverpool 2-0,

Norwich-Southampton 1-0,

Sunderland-Aston Villa 3-1,

West Bromwich-Stoke 2-1,

Everton-Tottenham 1-1.

Ισπανία - Primera Division

Αμείωτο το ενδιαφέρον και στην Ισπανία αφού μικρές είναι η διαφορές που χωρίζουν τις 4 προπορευόμενες ομάδες.

Η Atletico Madrid με την νίκη της επί της Levante και εκμεταλλευόμενη τις απώλειες της Barcelona και της Real Madrid που έμειναν αμφότερες στην ισοπαλία με Espanol (0-0) η πρώτη και Valencia (2-2) η δεύτερη, σκαρφάλωσε στην κορυφή.

(Ένα παιχνίδι λιγότερο έχει η Barcelona).

Από κοντά παρακολουθεί τα γεγονότα και η Villareal η οποία κέρδισε με 1-2 εκτός έδρας στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων την μαχητική Deportivo La Coruna.

Η είδηση πάντως της βδομάδας έρχεται από τον πάγκο και συγκεκριμένα τον πάγκο της Real Madrid, από τον οποίο εκτοπίζεται ο Rafa Benitez και τη θέση του φαίνεται να παίρνει ο Zidane.

Στα μεταγραφικά αξιοσημείωτες οι 77 μεταγραφές τις Barcelona η οποία μετά την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών εκτός από τους γνωστούς Arda Turan και Aleix Vidal βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει και πολλούς νεαρούς για τις ακαδημίες της.

Άλλα αποτελέσματα:

Malaga-Celta Vigo 2-0,

Vallecano-Sociedad 2-2,

Betis-Eibar 0-4,

Granada-Seville 2-1,

Bilbao-Las Palmas 2-2,

Sportin gijon-Getafe 1-2.

Ιταλία - Serie A

Χωρίς αγωνιστική το Σαββατοκυρίακο που μας πέρασε η Ιταλοί.

Από μεταγραφικά είχαμε την εγγραφή του Kevin Prince Boateng στην MIlan, παίκτης ο οποίος ανήκε στην Schalke ωστόσο εξαιτίας μιας διαμάχης προπονείται στην ομάδα του Μιλάνου από τον Σεπτέμβριο.

Αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία του ποδοσφαιριστή στην Milan αφού σε αυτήν είχε αγωνιστεί και στο παρελθόν.

Γερμανία - Bundesliga

Ούτε και στην Γερμανία υπήρχε αγωνιστική.

Ελάχιστα νέα από τα μεταγραφικά με την Stuttgart να επαναπατρίζει ένα πρώην ποδοσφαιριστή της Borussia Dortmund, τον Kevin Großkreutz.

Η Dortmund από την άλλη αναμένοντας τις εξελίξεις στο θέμα Aubameyang γλυκοκοιτάζει τον 19χρονο υποσχόμενο Σέρβο της Partizan, Andrija Zivkovic.

Γαλλία - Coupe de France.

Εβδομάδα κυπέλλου στην Γαλλία για τον γύρο των 64.

Οι θεωρητικά μεγάλοι (Monaco,Marseille,Paris Saint Germain,Lyon) άλλοι εύκολα και άλλοι δύσκολα κατάφεραν να περάσουν στον επόμενο γύρο και βρίσκονται στην μάχη της διεκδίκησης της κούπας.

Στα αξιοσημείωτα η πρόκριση της Marseille στην διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Caen.

Άλλα Πρωταθλήματα Από την υπόλοιπη Ευρώπη ξεχώρισε η νίκη της Spoting Lisbon στο Πορτογαλικό ντέρπι απέναντι στην Porto την οποία εκτόπισε από την κορυφή με την νίκη αυτή(2-0) όπου πλέον βρίσκεται η ίδια.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ