Συντριβή αεροσκάφους στις ΗΠΑ

Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι ένα αεροσκάφος Boeing 777-200 της κορεατικής αεροπορικής εταιρείας Asiana Airlines συνετρίβη το Σάββατο και έπιασε φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Το αεροπλάνο αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση στις 11.20 (τοπική ώρα, 21.30 ώρα Ελλάδας). Πρόκειται για την πτήση 214 Σεούλ - Σαν Φρανσίσκο.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί δύο νεκροί, οι οποίοι βρέθηκαν εκτός αεροσκάφους στον αεροδιάδρομο, από την πυροσβεστική υπηρεσία του Σαν Φρανσίσκο, 182 επιβάτες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, 49 από αυτούς είναι σοβαρά τραυματισμένοι και οι υπόλοιποι 123 παρέμειναν στο αεροδρόμιο χωρίς κανένα τραυματισμό.

Σύμφωνα με Κορεάτη αξιωματούχο και οι δύο νεκροί είναι κινέζικής καταγωγής. Παράλληλα το FBI διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει αν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ενδείξεις ή κάποιες αποδείξεις ακόμα. Συνολικά οι επιβάτες ήταν 291 και το πλήρωμα 16μελές. Από τους 291 επιβάτες οι 77 είναι υπήκοοι Ν. Κορέας, 141 Κινέζοι, 61 πολίτες ΗΠΑ και ένας Ιάπωνας.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έγινε ένα λάθος κατά την προσγείωση, με αποτέλεσμα να κοπεί η ουρά του αεροπλάνου, στη συνέχεια να γυρίσει ανάποδα και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι Αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη λόγο για θύματα, ενώ εικόνες που μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα αεροσκάφος από το οποίο υψώνεται πυκνός καπνός σε έναν από τους διαδρόμους προσγείωσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία και δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ένας αυτόπτης μάρτυρας που κοίταζε τα αεροπλάνα ενώ προσγειώνονταν είπε στο CNN ότι δεν αντιλήφθηκε τίποτε περίεργο, καθώς έβλεπε το Boeing να προσεγγίζει για την προσγείωση.

Τότε, «τη στιγμή που προσεδαφίστηκε βγήκε καπνός, ακούστηκε ένας κρότος και είδα μια μεγάλη φλόγα που διήρκεσε λίγο και βγήκε από το κάτω μέρος του αεροπλάνου.

Το αεροσκάφος άρχισε να στρέφεται περί τον άξονά του, το φτερό έσπασε και η ουρά αποκόπηκε».

Απο: zougla.gr