Η παράξενη είδηση της ημέρας – Ναυαγοί εντοπίστηκαν σε ερημικό νησί

Τρεις άνδρες πέρασαν τρεις μέρες σε ένα ερημικό νησί του Ειρηνικού μέχρι να τους βρουν.

Μια παράξενη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ενώ θύμιζε και κάτι από ταινία. Ναυαγοί εντοπίστηκαν σε ένα ακατοίκητο νησί χάρη στο μήνυμα που έγραψαν σε παραλία.

Τρεις άντρες, χάρη στην ευρηματικότητα τους και λίγα φύλλα, σώθηκαν γράφοντας ένα τεράστιο «Help» στην άμμο. Οι τρεις ναυαγοί θύμισαν λίγο τον Τομ Χανκς στην ταινία, καθώς βρέθηκαν στο ακατοίκητο νησί Fanadik Island στον Ειρηνικό Ωκεανό, μετά από 3 μέρες.

Αεροπλάνο του ναυτικού εντόπισε το τεράστιο μήνυμα στην άμμο και έτσι έσπευσαν να τους βοηθήσουν. Οι ναυαγοί εξήγησαν στους διασώστες πως το μικρό τους σκάφος ανατράπηκε από μεγάλα κύματα στις 4 Απριλίου και έτσι κολύμπησαν μέχρι την κοντινότερη ακτή μέσα στη νύχτα.

Πριν μια εβδομάδα, περίπου, οι τρεις άνδρες δηλώθηκαν ως αγνοούμενοι και έτσι ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Η επιχείρηση κράτησε 17 ώρες, ενώ την περασμένη Πέμπτη αποφάσισαν να τους ψάξουν από αέρος.

Μετά από 2 ώρες οι άνδρες εντοπίστηκαν στο νησί, δίπλα από το μήνυμα στην άμμο που έγραψαν οι ίδιοι και να κουνούν τα πορτοκαλί σωσίβια τους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ