Επαναστατική θεραπεία κατά του Καρκίνου

Ενθαρρυντικά νέα για την καταπολέμηση του καρκίνου καταφθάνουν από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το περιοδικό Athens Magazine, υπάρχουν ευχάριστα νέα για την καταπολέμηση του καρκίνου και πιο συγκεκριμένα της λευχαιμίας.

Αμερικανοί επιστήμονες δηλώνουν πως εμφανίστηκε μια επαναστατική θεραπεία. Στα πλαίσια της έρευνας τους είδαν εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς εξαφανίστηκαν πλήρως τα συμπτώματα σε ασθενείς με λευχαιμία τελικού σταδίου.

Το Βρετανικό δίκτυο «Sky News» ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με επιστήμονες στις ΗΠΑ, μια «θαυματουργή» μέθοδος αναπτύχθηκε κατά της λευχαιμίας. Με τη συγκεκριμένη θεραπεία τροποποιούνται γενετικά οι «εκτελεστές» του ανοσοποιητικού συστήματος , τα επονομαζόμενα Τ-κύτταρα, έτσι ώστε να επιτεθούν με τη σειρά τους στα καρκινικά κύτταρα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά, καθώς οι 9 στους 10 ασθενείς με σοβαρή μορφή λευχαιμίας είδαν τα συμπτώματα τους να εξαφανίζονται σταδιακά.

Επιπλέον, οι Αμερικανοί ερευνητές φέρνουν θετικά νέα και για τους ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου του αίματος. Και αυτοί οι ασθενείς ανταποκρίθηκαν θετικά στη θεραπεία, ενώ πάνω από το 50% των όσων νοσούσαν δεν εμφάνιζε πλέον κανένα σύμπτωμα.

Σύμφωνα με το Athens Magazine, ο επικεφαλής της έρευνας στο Ερευνητικό Κέντρο για τον Καρκίνο στο Σηάτλ των ΗΠΑ Fred Hutschinson, Στάνλεϋ Ρίοντε, επισήμανε πως τα αποτελέσματα της έρευνας είναι εκπληκτικά, καθώς η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε σε άτομα που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο και είχαν προσδόκιμο ζωής από 2-5 μήνες.

Συγκριμένα ο Ρίοντε επισήμανε: «Πρόκειται για έκπληξη. Για να είμαστε ειλικρινής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά στην ιατρική, καθώς υπήρξε ανταπόκριση στη θεραπεία ασθενών με πολύ προχωρημένο καρκίνο».

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ