Μπέρδεμα με τα ενοίκια των καταστημάτων στην παραλία Μακένζυ

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν χθες βουλευτές και υπηρεσιακοί, όταν άκουσαν εισήγηση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Αριστοτέλη Μισού, να μειωθούν τα ενοίκια των διαχειριστών των εστιατορίων στην περιοχή Μακένζι, οι οποίοι πληρώνουν ενοίκιο €700 μηνιαίως.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών, Ανδρέας Ασσιώτης, υπέδειξε πως οι διαχειριστές των εστιατορίων πληρώνουν μόνο το 80% του αγοραίου ενοικίου και μάλιστα το νοίκι καθορίζεται με βάση την αξία του οικοπέδου στο οποίο είναι κτισμένα τα κέντρα και όχι με βάση την αξία οικοπέδου και κέντρου, κάτι το οποίο θα αύξανε τη συνολική αξία και κατ' επέκταση το ενοίκιο. Ο κ. Μισός, ο οποίος ενέγραψε το θέμα από κοινού με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Γιώργο Γεωργίου, άσκησε έμμεσες πιέσεις προς τους εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών, υποδεικνύοντας πως το ενοίκιο που καθόρισε ο κηδεμόνας τουρκοκυπριακών περιουσιών, δηλαδή ο υπουργός Εσωτερικών, είναι υπερβολικό.

Ο κηδεμόνας επιβάλλει ψηλό ενοίκιο στον δήμο Λάρνακας, ο οποίος με τη σειρά του αναγκάζεται να ζητήσει ψηλό ενοίκιο, είπε ο κ. Μισός. Υποστήριξε επίσης πως το ενοικιαστήριο συμβόλαιο των τριών ετών που καθορίστηκε είναι μικρό και εισηγήθηκε όπως εξεταστεί παράταση του χρόνου ενοικίασης. Παράλληλα, κάλεσε εμμέσως τον δήμο να προβεί σε ενέργειες για να διασφαλιστούν τα συμφέρονταν όλων, περιλαμβανομένων και των ενοικιαστών των εστιατορίων. Θέλω να ακούσω και από το Υπουργείο αν προτίθεται να μειώσει το ενοίκιο, είπε.

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/153043/mpachalo-me-ta-enoikia-estiatorion-sto-makenzi#sthash.uvVXb2G3.dpuf