Γενικός Εισαγγελέας: Έχουμε κάνει στο ακέραιο το καθήκον μας

Μπορεί να κρίνει κανείς την απόφαση του Δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μαρί, με βάση τη νομική κατάσταση των πραγμάτων και με ψυχραιμία, δήλωσε στις Τομές στα Γεγονότα, ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.

Σημείωσε ότι οι δικαστικές αποφάσεις υπόκεινται σε κρίση αλλά όχι στη βάση συναισθηματισμών, προσθέτοντας ότι «καταλαβαίνω τα συναισθήματα των συγγενών και δεν είναι δυνατόν μια απόφαση να ικανοποιεί τους πάντες». Πρόκειται για μια απόφαση η οποία λήφθηκε από το Δικαστήριο και ότι χειρότερο υπάρχει είναι «να μπαίνουν σε λεπτομέρειες οι πολιτικοί».

Ο κ. Κληρίδης εξακολουθεί, όπως είπε, να έχει την πεποίθηση ότι ήταν σωστή η απόφαση του για μη δίωξη του Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος καλύπτεται με ασυλία. «Κατά τη δική μου κρίση δεν έχει διαπράξει αδίκημα ηθικής αισχρότητας. Έχει γίνει προσπάθεια να πάει η υπόθεση ενώπιον Ανώτατου και απερρίφθη ο ισχυρισμός των συνηγόρων των θυμάτων», είπε ο κ. Κληρίδης. Τόνισε ότι σέβεται απόλυτα την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τους Μάρκο Κυπριανού και Σάββα Αργυρού, συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να συμφωνεί με όλα.

Έχω την αίσθηση ότι έχουμε κάνει στο ακέραιο το καθήκον μας, είπε ο κ. Κληρίδης, προθέτοντας ότι «κατανοώ και τον θυμό και την δυσαρέσκεια αλλά οι φωνές είναι αντιφατικές. Δεν είναι δυνατόν να ικανοποιούνται όλοι, ούτε με την αποφοίτου ΓΕ, ούτε με την απόφαση του δικαστηρίου» Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά σε μερικά σημεία έχω τις δικές μου απόψεις, τόνισε ο κ. Κληρίδης.

Σε σχέση με την στρατιωτική ηγεσία, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «έχει διώχνει και ο Τσαλικιδης αλλά είναι στην Ελλάδα και προσπαθήσαμε να τον φέρουμε και δεν ενεκριθη το αίτημα μας από τα ελληνικά δικαστήρια, για αυτό θα δικαστεί εκεί»

 

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/54690#sthash.C9KO75Qp.dpuf