"Επικίνδυνος ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών"

Ως επικίνδυνο χαρακτήρισε το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης ο Βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Μιχάλης Γεωργάλας.

Ο κ. Γεωργάλας μιλώντας στο ΡΠ δήλωσε ότι οι λάθος διαχείριση του εθνικού μας ζητήματος με τις συνεχείς αναβαθμίσεις του Ακκιντζί έχουν μετατρέψει ένα ζήτημα εισβολής και κατοχής σε μια απλή δικοινοτική διαφορά.

Υπό αυτή την οπτική γωνία είναι φυσιολογικό ο διεθνής παράγοντας να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος του ζητήματος που εγείρεται.

Είναι άξιο απορίας, πρόσθεσε ο κ. Γεωργάλας πως ο ίδιος ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΕ φαίνεται πως αγνοεί και καταπατά τα ψηφίσματα του οργανισμού τα οποία αφορούν το κυπριακό.

Ο κ. Γεωργάλας καταλήγοντας είπε ότι θα πρέπει να επισημάνουμε στον διεθνή παράγοντα αλλά και στην Ευρωπαική ένωση ότι η αποσταθεροποίηση της Κύπρου θα είναι επιζήμια για την Ευρώπη ενώ θα πρέπει να δοθεί έμφαση και στα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου και στον σημαντικό ρόλο που αυτά θα διαδραματίσουν στην απεξάρτηση της Ευρώπης από τρίτες αγορές.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ