Τάσος Γιασεμίδης για χρηματιστήριο το 2016

Χρόνος αστάθειας και μεταβλητότητας θα είναι το 2016 δήλωσε ο Οικονομολόγος Τάσος Γιασεμίδης σχολιάζοντας την πτώση των τιμών στο Χρηματιστήριο της Κίνας που συμπαρέσυρε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου αλλά και την καταβαράθρωση των τιμών του αργού πετρελαίου διεθνώς.

Ο κ. Γιασεμίδης δήλωσε ότι 4 παράγοντες έχουν συντελέσει σε αυτό το γεγονός που είναι η απόφαση της Αμερικής να σταματήσει τα προγράμματα ρευστότητας διοχετεύοντας χρήματα με μηδενικό επιτόκιο, η άνοδος των επιτοκίων, η αστάθεια στις σχέσεις Ιράν – Σ. Αραβίας, οι ανησυχίες για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και τα προβλήματα της Ευρωζώνης.

Ο κ. Γιασεμίδης επεσήμανε ότι οι συγκυρίες που έχουν διαμορφωθεί στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό πεδίο, εφόσον αξιοποιηθούν σωστά, μπορούν να δώσουν μια μεγάλη οικονομική ώθηση στην Κύπρο και να την βοηθήσουν να προχωρήσει προς έξοδο από την ύφεση.

Ο κ. Γιασεμίδης δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας μας αυτή την στιγμή είναι τα ΜΕΔ και ότι θα πρέπει τόσο η πολιτεία όσο και η τράπεζες να στοχεύσουν στην επίλυση αυτού του ζητήματος.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ